Technologie » Internet

Domeny.pl z gwarancją bezpieczeństwa i jakości ISO

W sierpniu spółka Domeny.pl dołączyła do elitarnego grona firm, którym przyznano podwójną certyfikację — ISO 9001:2008 i ISO/IEC 27001:2005. Jest to międzynarodowa gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług oraz bezpieczeństwa przetwarzanych informacji.

Certyfikacja spółki była wynikiem wielomiesięcznych starań, w trakcie których przedsiębiorstwo dostosowało się do wymogów określonych przez normy ISO. Proces ten obejmował zarówno wykształcenie odpowiedniego sposobu zarządzania procesami w firmie, jak i wprowadzenie zmian na poziomie technologicznym, zapewniających bezpieczeństwo przetwarzanych informacji. W tym czasie spółka Domeny.pl przechodziła wielokrotne audyty, weryfikujące stan przygotowań do certyfikacji.

- Od kilku lat dokładamy wszelkich starań, aby zaufanie klientów rosło i przynosiło wymierne korzyści obu stronom. Kolejnym krokiem w tym procesie było potwierdzenie wysokiego poziomu procedur bezpieczeństwa stosowanych w spółce Domeny.pl. Pozytywna ocena przeprowadzonych audytów i w konsekwencji przyznanie certyfikatów norm ISO, stanowi namacalny dowód, że nasze starania przynoszą efekty - mówi Arkadiusz Szczurowski Prezes Zarządu Domeny.pl Sp. z o.o.

Domeny.pl dołącza do grona nielicznych firm z branży usług hostingowych i rejestracji domen, które spełniły wymagania certyfikacyjne dla norm ISO. Jednocześnie jest w tej grupie pierwszym przedsiębiorstwem, które uzyskało obydwie certyfikacje w największej jednostce certyfikującej w kraju, jaką jest Grupa BSI. Certyfikaty uzyskane przez Domeny.pl wyróżniają się również swoim międzynarodowym charakterem oraz szerokim zakresem, obejmującym: rejestrację domen internetowych, wycenę domen internetowych, świadczenie usług hostingowych, tworzenie, promocję i reklamę serwisów internetowych, świadczenie usług związanych z wystawianiem i obsługą certyfikatów SSL, wraz z przetwarzaniem powierzonych danych osobowych.

Więcej na stronie: http://domeny.pl/iso.html

Domeny.pl - rejestracja domen, serwery www