Gospodarka » Przemysł

Ekspansja w branży sypialnianej w czasach kryzysu

Fabryka Materaców Relaks od niedawna może poszczycić się nową szwalnią.

Nowo postawiony budynek mieści się w Chojnicach przy ulicy Angowickiej i pozwoli znacząco zwiększyć dostępność produktów fabryki nie tylko poprzez wielkość pomieszczeń, jakie są teraz do dyspozycji pracowników, ale także dzięki wysokiej funkcjonalności zastosowanych rozwiązań.

Inwestycje w nieruchomości produkcyjne są wynikiem bardzo dynamicznego rozwoju Relaksu i potwierdzeniem słuszności przyjętej przez kierownictwo firmy strategii, zakładającej ekspansję firmy nie tylko na rynek polski, ale także na rynki zagraniczne, zarówno do Europy Zachodniej, jak i na wschód.

Fabryka Materaców Relaks znana jest u naszych zachodnich sąsiadów ze swojej linii ekskluzywnych łóżek kontynentalnych, niezywkle modnych i popularnych. Również łóżka tapicerowane tego producenta cieszą się powodzeniem i kupowane są zarówno przez hotele, jak i osoby prywatne.

Oczywiście podstawową linią produkcyjną fabryki wciąż są jednak  materace sypialniane, konstruowane w oparciu o najnowocześniejszą technologię i z wykorzystaniem najnowszych zdobyczy nauki, czego wyrazem jest skomputeryzowany system BodyScan, umożliwiający bardzo precyzyjny i indywidualny dobór materaca dla konkretnej osoby, na podstawie wagi, wzrostu i budowy ciała oraz osobistych preferencji.

Nowa szwalnia pozwoli na znaczące zwiększenie produkcji także linii najbardziej nowatorskich materacy, takich jak materace zbudowane na bazie sprężyn 3D, czy też reagujących na ciepło ludzkiego ciała materaców termoelastycznych.

Fabryka Materaców Relaks Sp. z o.o.