Firma » Bankowość

Getin Bank dynamicznie działa w branży deweloperskiej

Getin Bank stale rozwija swoją działalność w segmencie finansowania i obsługi inwestycji deweloperskich. Dotychczas Bank wsparł realizację projektów o łącznej wartości sprzedażowej 7 mld zł, udzielając kredytów na łączną kwotę prawie 4 mld zł.

Finansowanie Getin Banku umożliwiło powstanie ponad 150 inwestycji na terenie Polski.

„Getin Bank od czterech lat świadczy usługi z zakresu finansowania inwestycji deweloperskich. Przez ten czas osiągnęliśmy wysoką pozycję w tym segmencie rynku, o czym świadczy stale rosnąca liczba inwestycji finansowanych przez Bank. Biorąc pod uwagę kondycję branży deweloperskiej, w kolejnych latach spodziewamy się dalszego wzrostu udziału w rynku” – mówi Piotr Sztembartt, Dyrektor Departamentu Projektów Inwestycyjnych, Getin Noble Bank.

Getin Bank oferuje kompleksową obsługę deweloperów od etapu planowania inwestycji, aż do zapewnienia korzystnych źródeł finansowania dla nabywców detalicznych. Działania Banku w tym segmencie rynku zostały już dwukrotnie wyróżnione w prestiżowym zestawieniu Polskiego Związku Firm Deweloperskich. W 2013 i 2014 roku Getin Bank zajął pierwsze miejsce w Rankingu Banków, opracowanym na podstawie ankiety skierowanej do deweloperów.

Szczegółowe informacje na temat oferty Getin Banku w zakresie finansowania projektów inwestycyjnych dostępne na stronie www.getinbank.pl

Getin Bank