Dom » Wnętrza

Główna nagroda dla firmy Viega w konkursie „Łazienka - Wybór Roku 2014”

Odpływ liniowy Advantix Vario otrzymał główną nagrodę w bardzo mocno obsadzonej kategorii „Instalacje łazienkowe”. Przy ocenie jurorzy uwzględniali przede wszystkim walory wzornicze produktów, zaawansowane rozwiązania technologiczne, jakość wykonania i relację ceny do jakości.

W tegorocznej edycji konkursu „Łazienka Wybór - Roku 2014” wzięło udział 47 producentów i marek, zgłaszając 134 produkty. Najlepsze z nich wyłoniła kapituła konkursu, składająca się z 18 osób, związanych z branżą łazienkową i wzornictwem. Jury przyznało 18 wyróżnień i 17 nagród głównych. Wręczenie nagród miało miejsce podczas Forum Branży Łazienkowej w warszawskim hotelu Sheraton. Uroczystą galę poprowadziła znana dziennikarka i prezenterka telewizyjna Anna Popek. W imieniu firmy Viega nagrodę odebrał Jacek Lange, Dyrektor Viega Sp. z o.o., który skomentował ją w następujący sposób:

- Dawno temu, podczas studiów miałem zaprojektować wałek przekładni. Ku mojemu zdziwieniu, docent oceniający projekt nawet nie zajrzał do obliczeń. Otrzymałem odpowiedź, że coś co dobrze wygląda, na pewno jest dobrze wykonane. Mam satysfakcję, że pracuję dla firmy, która robi właśnie takie produkty. Dziękuję szanownemu jury, za docenienie naszego produktu i wyróżnienie go tą nagrodą.

Jedyne takie rozwiązanie na rynku

Advantix Vario jest pierwszym odpływem liniowym na rynku, którego długość można płynnie regulować w zakresie od 120 do 30 cm. To uniwersalne rozwiązanie zyskało uznanie zarówno projektantów i instalatorów, jak i klientów końcowych. Nagrodę w konkursie „Łazienka Wybór - Roku 2014” przyznano firmie Viega za wersje specjalne, czyli nowe elementy konstrukcyjne wprowadzone w 2013 r. Dzięki nim można z łatwością zaprojektować odwodnienia o długości nawet do 280 cm, umieścić odpływ w narożniku albo ułożyć go w kształcie litery „L” lub "U". Aby umożliwić idealne wkomponowanie odpływu w posadzkę Viega poszerzyła również paletę kolorystyczną rusztów i osłon do Advantix Vario. Oprócz wersji matowej i błyszczącej stali nierdzewnej w ofercie są teraz także elementy białe i czarne.

IRMEDIA Ireneusz Kalinowski