Technologie » Komputery

InFocus IN31xx – projektory dla wymagających prezenterów

Na polskim rynku dostępna jest już seria projektorów prezentacyjnych InFocus INxx, które charakteryzuje wysoka wydajność. Są to trzy modele: IN3102 (XGA), IN3104 (XGA) i IN3106 (WXGA) o jasnościach odpowiednio 3000, 3500 i 3000 ANSI lumenów i kontraście 2000:1.

Urządzenia mają unikalny port DisplayLink umożliwiający podłączenie projektora – dostarczanie sygnału wizyjnego - poprzez złącze USB.
Sugerowane ceny detaliczne (z VAT): IN3102 – 4299 zł, IN3104 – 4499 zł, IN3106 – 4399 zł brutto.

parametry techniczne IN3102: http://www.infocus.com/Products/Projectors/IN3102.aspx

parametry techniczne IN3104: http://www.infocus.com/Products/Projectors/IN3104.aspx

parametry techniczne IN3106: http://www.infocus.com/Products/Projectors/IN3106.aspx

Nowa seria projektorów IN31xx, przeznaczona jest dla mobilnych prezenterów potrzebujących wysokiej wydajności w sali konferencyjnej.

Projektory rodziny IN31xx charakteryzuje nowoczesny design, a także nowatorski błyszczący czarny panel LiteTouch, który w momencie dotknięcia uruchamia podświetlenie przycisków. Po chwili nieużywania panelu podświetlanie gaśnie, nie rozpraszając uczestników prezentacji. W przypadku zawieszenia projektora pod sufitem panel jest wyłączany, co sprawia iż przyciski są praktycznie niewidoczne.

Projektory wykonane są w technologii DLP (Texas Instruments) i mają jasność 3000 (modele 3102, 3106) oraz 3500 (3104) ANSI lumenów oraz kontrast na poziomie 2000:1. Wszystkie modele wyposażone są w funkcję BrilliantColor odpowiedzialną za lepszą reprodukcję kolorów.

Modele IN3102 i 3104 pracują w podstawowej rozdzielczości XGA (1024x768) a model IN3106 w rozdzielczości WXGA (1280x800).

Urządzenia mają szereg wejść: 2x RGB, HDMI, Composite oraz S-Video, a także port DisplayLink (dostępny tylko w projektorach InFocus) pozwalający na podłączenie projektora bezpośrednio poprzez port USB w komputerze.

Zainstalowanie specjalnych sterowników (Windows XP oraz Vista) powoduje, że komputer rozpoznaje projektor jako dodatkowy monitor dzięki temu możliwe jest „rozciągnięcie” lub „sklonowanie” ekranu komputera na np. 6 projektorów (podłączonych bezpośrednio do komputera lub poprzez HUB USB).

W serii IN31xx poprzez DisplayLink możliwe jest jednoczesne przesyłanie obrazu jak i dźwięku.

Kolejną zaleta serii jest port WirelessReady, do którego można podłączyć zewnętrzny moduł sieci bezprzewodowej – LiteShow II.

Sugerowane ceny detaliczne:

IN3102 – 4299 zł brutto; IN3104 – 4499 zł brutto; IN3106 – 4399 zł brutto

Gwarancja na projektor trwa 36 miesięcy, zaś na lampę 12 miesięcy (bez limitu godzin).

Dystrybutorami projektorów InFocus są w Polsce:

Polpak Poland Sp. z o.o. (www.polpak.com.pl), Vidis Sp. z o.o. (www.vidis.pl) oraz TechData SA (www.techdata.pl)

InFocus www.infocus.pl

Korporacja InFocus to światowy lider w cyfrowych technologiach prezentacji obrazu. Utworzona w roku 1986, firma uważana jest za pioniera projekcji, wytwarza szeroką i spójną linię projektorów biznesowych i dla rozrywki domowej, a także szereg narzędzi dedykowanych do zarządzania siecią projektorów oraz do realizowania transmisji bezprzewodowej.Wśród innowacyjnych rozwiązań autorstwa korporacji są m.in. pierwszy data/wideo projektor, pierwszy w pełni funkcjonalny projektor cyfrowy o wadze poniżej 5 funtów (ok. 2.3 kg) a także pierwszy projektor z ponadprzeciętnym bogactwem funkcji i portów dla sygnałów cyfrowych obsługujący standard HDTV i ważący 3 funty (ok. 1,4 kg).InFocus jako lider realizuje i wspiera badania ukierunkowane na rozwój tej kategorii produktów tak, aby dostarczać najlepsze w klasie technologie dotyczące projekcji i przekazać wiedzę na ich temat profesjonalistom, trenerom i konsumentom.InFocus wykorzystuje wiele technologii, w tym LCD i DLP (Texas Instruments), a także stale rozwija własne, które na zasadzie licencji są udostępniane innym producentom.Z fabryk Infocusa wychodzą produkty OEM dla wielu marek.Infocus jest największym partnerem dla Texas Instruments w zakresie technologii DLP.Od lat jest światowym liderem (w ścisłej czołówce europejskiej) w ilości sprzedawanych projektorów.Korporacja posiada swą kwaterę główną w Wilsonville, w stanie Oregon (USA), europejską w Almere (Holandia), a w ponad 85 krajach utrzymuje własne biura handlowe lub przedstawicielstwa. InFocus notowany jest na giełdzie NASDAQ pod symboliczną nazwą INFS.

Indalo PR