Dom » Nieruchomość

Inwestycyjny zakup mieszkań w Polsce staje się coraz bardziej opłacalny

Rośnie zainteresowanie inwestycją Bulwary Książęce, którą we Wrocławiu realizuje BPI Real Estate Poland, także wśród osób zainteresowanych inwestycyjnym zakupem nieruchomości. Obecnie w II etapie inwestycji sprzedano już ponad 62% mieszkań.

Bulwary Książęce, które we Wrocławiu realizuje BPI Real Estate Poland cieszą się dużym zainteresowaniem kupujących. W budowanym obecnie II etapie inwestycji sprzedano już ponad 62% mieszkań. Kompleks dzięki prestiżowej lokalizacji przyciąga także osoby zainteresowane inwestycyjnym zakupem nieruchomości.

Utrzymujące się niskie stopy procentowe powodują, że inwestycyjny zakup mieszkań w Polsce staje się coraz bardziej opłacalny i interesujący już dla ponad połowy Polaków dysponujących kapitałem. To aktualnie także jedna z najbezpieczniejszych form lokaty oszczędności. Osoby zainteresowane nabyciem mieszkania pod inwestycję rozpatrują zyski zarówno pod względem bieżącego dochodu z wynajmu nieruchomości, jak i wzrostu jej wartości w czasie. Zakup nieruchomości poprzedza głęboka analiza lokalizacji i jej atrakcyjności dla przyszłych najemców. Dobór położenia warunkuje także grupę docelową odbiorców, do których skierowana zostanie późniejsza oferta najmu. Wynajem długoterminowy jest najbardziej popularny i wg szacunków może przynieść średnio ok. 5%* zysku rocznie w przypadku mieszkania w dużym mieście. Z kolei przybierający na popularności najem krótkoterminowy może przynieść wyższy zysk, jednak wiąże się z większym zaangażowaniem po stronie właściciela w zakresie obsługi najmu. Mieszkania położone blisko centrum i atrakcji turystycznych często przeznaczane są pod najem krótkoterminowy. Jednak tak położone lokale cieszą się też zainteresowaniem osób wynajmujących na dłużej, dla których ważna jest bliskość miasta, oszczędność czasu i dobry dojazd komunikacyjny. Klienci kupujący pod inwestycję przede wszystkim oceniają lokalizację nieruchomości i jej standard. Bulwary Książęce są dla naszych klientów pod tym względem bardzo atrakcyjne w pełni spełniając te dwa kryteria.  – powiedział Wojciech Smolak, Dyrektor Sprzedaży i Marketingu w BPI Real Estate Poland.

Bulwary Książęce to prestiżowa inwestycja BPI Real Estate Poland na Kępie Mieszczańskiej, w której powstanie unikalny pasaż handlowy. Planowane kafejki oraz klimatyczne restauracje sprawią, że już niedługo stanie się on nową atrakcyjną przestrzenią publiczną. Inwestycja ma unikalny, śródmiejski charakter i centralne położenie, co powoduje, że będzie jednym z najbardziej pożądanych adresów we Wrocławiu. Projekt osiedla nawiązuje do najnowszego trendu na rynku nieruchomości mieszkaniowych, jakim jest mieszany typ zabudowy. Bulwary Książęce zapewnią mieszkańcom różnorodność spędzania wolnego czasu oraz wprowadzą dostępność usług w zasięgu ręki, zapewniając tym samym bliskość wielu atrakcji miasta. To sprawia, że mieszkania w Bulwarach Książęcych są atrakcyjne zarówno dla osób, które chcą w nich zamieszkać, jak i zainteresowanych ich zakupem i następnie wynajmowaniem. Potwierdza to poziom sprzedaży II etapu inwestycji, który przekroczył już 62% - dodaje Wojciech Smolak.

Inwestycja obejmuje dwa etapy budowy, z których pierwszy został już zakończony. W bieżąco realizowanym etapie Bulwarów Książęcych powstanie 190 mieszkań o powierzchni od 27 do 105m2. W ofercie znajdują się zarówno małe i przytulne mieszkania, jak i przestronne apartamenty, które  w zależności od metrażu liczą od 1 do 5 pokoi. Lokale na ostatnich kondygnacjach będą posiadały duże tarasy, a pozostałe mieszkania balkony lub ogródki. Pomieszczenia zostały zaprojektowane tak, aby były jasne i maksymalnie nasłonecznione.

Ceny mieszkań w ofercie II etapu Bulwarów Książęcych zaczynają się od 9 500 zł/m2, a planowany termin zakończenia budowy II etapu inwestycji to druga połowa 2020 r. Więcej informacji nt. inwestycji znaleźć można na stronie http://bulwaryksiazece.pl/

BPI Real Estate Poland realizuje także inne ciekawe inwestycje w największych miastach w Polsce. W Poznaniu powstaje osiedle Vilda Park przy ul. Droga Dębińska, natomiast w Warszawie dwa najnowsze projekty dewelopera - Rezydencja Barska na Ochocie oraz inwestycja wolaRE realizowana na Woli we współpracy z Grupą ACTEEUM.

BPI Polska