Motoryzacja » Samochody

Jak kupić używany samochód z Niemiec?

Sprowadzanie samochodu z Niemiec to od lat jeden z bardziej popularnych sposobów pozyskiwania wymarzonego auta przez Polaków. Niestety, proces ten nie należy do najprostszych, gdyż często wiąże się on z fałszywymi ofertami, kolosalnymi kosztami oraz stratą czasu.

Kupno używanego samochodu zza niemieckiej granicy to dla wielu polskich kierowców okazja do tego, aby uzyskać dobre i sprawdzone auto w przystępnej cenie. Mając na uwadze fakt, iż pojazdy sprowadzane z Niemiec często odznaczają się atrakcyjniejszą zawartością wyposażenia, mniejszym zużyciem i lepszymi parametrami technicznymi, nabywcy decydują się właśnie na taki sposób zakupu. Na nieszczęście, wiedzą o tym również nieuczciwi sprzedawcy, którzy wykorzystując szereg niesprzyjających klientowi okoliczności, handlują wysłużonymi pojazdami z nierzetelnymi opisami w zawyżonych kwotach. Chcąc uniknąć szeregu nieprzyjemnych doświadczeń, kierowcy poszukują alternatywy dla standardowego zakupu zagranicznych aut. Naprzeciw tym oczekiwaniom wychodzi sklep internetowy CarForFriend.pl, który w trzech prostych krokach umożliwia łatwe pozyskanie samochodu on-line, idealnie dopasowanego do potrzeb nabywcy.

Po pierwsze – szukaj

Pole tekstowe:   Jacek Fijołek –  prezes zarządu JCK Sp. z o.o. Etap poszukiwań stanowi jedną z najbardziej problematycznych części procesu nabywania zagranicznego pojazdu. W pierwszej kolejności kierowcy zmagają się z ustaleniem swoich oczekiwań wobec upragnionego  samochodu. Może być to dla wielu osób dość dezorientujący krok, ponieważ na rynku dostępne są tysiące modeli aut, odznaczających się różnorodną specyfiką.

Przeszkodą w znalezieniu pojazdu staje się również bariera językowa oraz napływ nieuczciwych ofert sprzedaży, w konsekwencji doprowadzających do wielu pomyłek lub oszustw związanych z zakupem. „Odpowiedzią na te problemy jest CarForFriend.pl, które dostarcza odpowiedniego wsparcia na każdym etapie  - od pomysłu po realną decyzję. Dzięki posiadaniu grona doświadczonych ekspertów, możliwe jest doradztwo w wyborze samochodu nie tylko z najlepszym zestawem parametrów technicznych, ale również dopasowanego do aktualnych potrzeb kupującego. Oprócz tego, sklep posiada także nowoczesny system wyszukiwania pojazdów oraz wirtualnych oględzin 3D, który w prosty sposób pozwala określić i zobaczyć wszystkie atrybuty pożądanego auta    markę, model, informacje szczegółowe (cenę, przebieg, typ nadwozia, paliwo) oraz wyposażenie (główne i dodatkowe). Wszystko bez zmartwień o brak znajomości języka czy specyficznej terminologii.” – mówi Jacek Fijołek, twórca CarForFriend.pl.

Warto również wspomnieć o rzetelności publikowanych ofert sprzedaży. W przypadku CarForFriend, za sprawą gwarancji pozyskiwania aut ze sprawdzonych źródeł, jesteśmy w stanie zaoszczędzić mnóstwo czasu i pieniędzy na nietrafionych poszukiwaniach wymarzonego samochodu. Wiąże się to z pominięciem wszelkich kosztów związanych z przygotowaniami do wyjazdu, paliwem oraz niezbędnym tłumaczeniem. Zaoszczędzone w ten sposób fundusze można przeznaczyć na zakup lepszego pojazdu, co jest wyjątkowo opłacalną inwestycją.

Po drugie – kupuj

Standardowy sposób nabywania używanych samochodów z Niemiec naznaczony jest kilkoma przeszkodami, które szczególnie utrudniają pozyskanie wymarzonego auta. Kierowcy muszą borykać się nie tylko z brakiem kompletnej historii i danych technicznych pojazdów, nieprzeprowadzoną kontrolą, ukrytymi wadami lub trudnościami w transporcie, ale także z zawiłym przebiegiem transakcji. Jak tłumaczy Jacek Fijołek z CarForFriend: „CarForFriend.pl oferuje alternatywne podejście do tematu, umożliwiające bezpieczne i w pełni on-line nabycie zagranicznego samochodu. Zanim jednak dojdzie do samego procesu zakupu, w pierwszej kolejności zostaje zapewnione przeprowadzenie niezbędnego serwisu oferowanych pojazdów. Dostępne na CarForFriend auta posiadają rzetelnie opisane, kompletne zestawy parametrów technicznych, których prawdziwość zagwarantowana jest przynależnością do prestiżowej Niemieckiej Organizacji Rzetelnych Handlarzy Samochodami – BVFK, stanowiącej o profesjonalizmie i uczciwości prowadzonych działań w zakresie sprzedaży używanych pojazdów. Ponadto, członkostwo w tej organizacji zapewnia prawne wsparcie transakcji, co potęguje poczucie bezpieczeństwa i pewność, że nabywcy otrzymują samochody w najlepszym możliwym stanie – bez ukrytych celowo wad.”

W kwestii przeprowadzanych transakcji zakupu pojazdów, sklep internetowy CarForFriend.pl również wychodzi naprzeciw oczekiwaniom klientów, tworząc proste i bezpieczne zasady nabywania samochodów. Obejmują one wiele wygodnych czynników, które pozwalają na jak najbardziej przystępny kontakt z nabywcą    w pełni internetowy przebieg całego zakupu, automatyczną rezerwację auta, różne opcje zapłaty, możliwość negocjacji danej ceny lub wysyłkę faktur na skrzynkę mailową. Oprócz tego, ogromnym plusem wyróżniającym zakup auta w sklepie internetowym CarForFriend na tle standardowych sposobów kupna zagranicznych samochodów jest możliwość transportu pojazdu z miejsca zakupu pod wskazany przez klienta adres, co wyjątkowo upraszcza cały proces nabycia auta.

Po trzecie – korzystaj

Sklep internetowy CarForFriend.pl odznacza się także całkowitym odejściem od zbędnych, uciążliwych, dwujęzycznych formalności   całość transakcji odbywa się przez Internet, w języku polskim, a umowa spisywana jest tylko na jednej stronie. Ponadto, klient ma zapewnioną 100% legalność każdego etapu  zakupu pojazdu, w tym wszelkich faktur i dokumentów. Istnieje również możliwość wykupienia dodatkowych usług, takich jak tłumaczenie pism oraz ubezpieczenie pojazdu. W kwestii rejestracji samochodu, nabywcy dostają komplet niezbędnych dokumentów rejestracyjnych wraz z zarejestrowanym już pojazdem, a koszta procesu opłacane są przez CarForFriend.pl. Jest to ogromnie pomocne w przypadku sprowadzania auta z zagranicy, gdyż przyśpiesza to proces nabycia oraz umożliwia szybsze korzystanie z upragnionego samochodu.

Decydując się na CarForFriend.pl warto pamiętać, że usługi oferowane przez sklep internetowy to nie tylko gwarancja wysokiej jakości obsługi, ale również prawdziwego zadowolenia z dokonanego zakupu. Dzieje się tak za sprawą polecania tylko takich aut, które eksperci CarForFriend sami zaproponowaliby swoim bliskim i przyjaciołom.

GutPR

~welo 2018-03-30 15:44:15

W hajmigu masz przeróżne furaki

~Marek 2018-03-26 12:56:11

Ja właśnie zdecydowałem się na sprowadzenie sobie używanego samochodu i uważam, że to była bardzo dobra decyzja, ale trzeba to robić z głową, auto faktycznie znalazłem używane "w niedzielę" i tylko niewielkich prac nad lakierem wymagało a to spokojnie na kosmetykach z chemiczna-hurtownia sam ogarnąłem

~experto 2018-03-25 20:20:59

a tam są jakieś w miarę nowe?

~salve 2018-03-16 13:05:38

Teraz większe możliwości sprawdzenia auta masz w hajmigu bo na miejscu i sz gwarancją IMO