Technologie » Komputery

Kaspersky Lab na konferencji MacWorld 2008

Kaspersky Lab, producent rozwiązań służących do ochrony danych, wziął udział w konferencji MacWorld wspólnie z firmą Parallels.

Parallels jest globalnym liderem w dziedzinie oprogramowania do wirtualizacji i automatyzacji, które pomaga klientom, przedsiębiorstwom i dostawcom usług zoptymalizować wykorzystywanie technologii.

Technologia wirtualizacji firmy Parallels, strategicznego partnera Kaspersky Lab, pozwala użytkownikom na uruchomienie w tym samym czasie systemu Mac OS X oraz MS Windows. Wraz z najnowszą wersją Parallels Desktop for Mac Premium Edition klienci otrzymują pełną licencję na oprogramowanie Kaspersky Internet Security 7.0.

Kaspersky Internet Security 7.0 oferuje doskonałą ochronę przed wszystkimi rodzajami zagrożeń internetowych, zaawansowaną zaporę sieciową, ochronę prywatności i kontrolę rodzicielską. KIS 7.0 zawiera również opracowaną przez Kaspersky Lab technologię potrójnej ochrony przed znanymi i nieznanymi zagrożeniami. Potrójna ochrona łączy trzy zaawansowane podejścia do ochrony przed dzisiejszymi zagrożeniami internetowymi, skutecznie zwalczając programy stworzone w celu kradzieży poufnych i finansowych danych przechowywanych w komputerze.

Automatyczne cogodzinne aktualizacje antywirusowych baz danych - firma Kaspersky Lab znana jest z najwyższych współczynników wykrywania i szybkiego czasu reakcji na nowe zagrożenia internetowe. W wersji 7.0, podobnie jak w poprzednich, antywirusowe bazy danych aktualizowane są co jedna godzinę. Dzięki wyjątkowo niewielkim rozmiarom (około 50 KB) pobieranie uaktualnień jest praktycznie niezauważalne dla użytkownika.

Proaktywna analiza heurystyczna - w przypadku ataku, przed którym antywirusowe bazy danych nie zapewniają jeszcze ochrony, oprogramowanie działa proaktywnie, izolując i analizując nieznany program pod kątem potencjalnie niebezpiecznego zachowania, zanim przedostanie się do komputera.

Blokowanie zachowań w czasie rzeczywistym - wersja 7.0 zapewnia również trzecią linię obrony poprzez analizowanie wszystkich procesów uruchomionych w systemie i powiadamianie użytkownika o wszelkim podejrzanym i potencjalnie niebezpiecznym zachowaniu aplikacji. Jeśli zostaną dokonane szkodliwe zmiany, wersja 7.0 może automatycznie przywrócić komputer do stanu sprzed ataku.

Informacje o firmie Parallels

Parallels (SWsoft) jest globalnym liderem w dziedzinie oprogramowania do wirtualizacji i automatyzacji, które pomaga klientom, przedsiębiorstwom i dostawcom usług zoptymalizować wykorzystywanie technologii. Z oprogramowania firmy korzysta ponad 700 000 klientów w 125 krajach. Linia produktów SWsoft obejmuje Virtuozzo Containers - oprogramowanie służące do wirtualizacji systemów operacyjnych, Parallels Desktop - produkt do wirtualizacji komputerów stacjonarnych, oraz Plesk - panel kontrolny serwera. Założona w 1999 r., firma posiada biura w całej Ameryce Północnej, Europie i Azji. Więcej informacji można uzyskać na stronach: http://www.parallels.com oraz http://www.swsoft.com

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.