Firma » Biznes

Kaspersky Lab Polska świętuje 15-lecie działalności

Kaspersky Lab Polska sp. z o.o. aktywnie działa na polskim rynku od 15 lat, dostarczając rozwiązania bezpieczeństwa IT. Z tej okazji 23 września 2016 r. firma zorganizowała galę urodzinową w Kopalni Soli „Wieliczka”.

W trakcie wydarzenia, które zgromadziło ponad 120 osób, 15 firm zostało uhonorowanych wyróżnieniami „Partner Piętnastolecia”.

Firma Kaspersky Lab Polska powstała za sprawą Andrzeja Pilarza, obecnego prezesa zarządu, i aktywnie działa na polskim rynku od 15 lat, dostarczając rozwiązania zapewniające bezpieczeństwo systemów informatycznych tworzone przez międzynarodowy zespół ekspertów z Kaspersky Lab. Polskie przedstawicielstwo odegrało bardzo ważną rolę w sukcesie całej korporacji – w czasie gdy produkty tworzone przez Kaspersky Lab były już dostępne w Polsce, firma ta składała się zaledwie z kilku osób.

Podczas przywitania gości Andrzej Pilarz przypomniał historię rozwoju produktów sygnowanych marką „by Eugene Kaspersky” w Polsce i podziękował wszystkim, którzy wnieśli swój wkład w budowanie Kaspersky Lab Polska. Szczególnie zostały uwzględnione osoby, które od samego początku pomagały w osiągnięciu obecnej pozycji firmy na rynku: Jacek Klajn (księgowość), Piotr Kupczyk (dyrektor biura komunikacji z mediami), Adam Kurek (dyrektor ds. IT), Bartosz Prauzner-Bechcicki (dyrektor ds. sprzedaży) oraz Adam Kulski (dyrektor ds. marketingu). W swoim przemówieniu Jewgienij Kasperski, dyrektor generalny Kaspersky Lab, omówił współczesny krajobraz cyberzagrożeń oraz jego ewolucję na przestrzeni 15 lat.

Galę urodzinową zorganizowano w wyjątkowym miejscu – w Kopalni Soli „Wieliczka”. Wydarzenie zgromadziło ponad 120 osób, łącznie z partnerami i dystrybutorami, przedstawicielami mediów oraz kluczowymi pracownikami Kaspersky Lab Polska. Imprezę poprowadziła Pani Beata Tadla, a wieczór uświetnił nastrojowy koncert zespołu Anny Marii Jopek.

Partnerzy i dystrybutorzy, którzy swoją pracą pokazali, jak skutecznie zdobywać rynek, otrzymali wyróżnienia „Partner Piętnastolecia”. Powędrowały one do piętnastu firm, które znacząco wyróżniły się na przestrzeni 15 lat działalności Kaspersky Lab Polska: AB SA, ACTION SA, ARKANET, AT Computers sp. s.c., CBIT sp. z o.o., Gold.pl sp. z o.o., home.pl SA, ITEKOM, ITXON sp. z o.o., MARKEN Systemy Antywirusowe, Miecz Net, POINT sp. z o.o., A.P.N. Promise SA, Technologie Internetowe SA oraz YAMO sp. z o.o.

Po zakończeniu części oficjalnej goście gali bawili się do późnych godzin nocnych w luźnej atmosferze przy akompaniamencie DJ-a.

Informacja dla mediów

Jeżeli potrzebują Państwo więcej informacji na temat Kaspersky Lab Polska lub są Państwo zainteresowani przeprowadzeniem wywiadu z kadrą zarządzającą firmy, prosimy o kontakt z działem prasowym Kaspersky Lab Polska: prasa@kaspersky.pl.

Informację oraz załączone zdjęcia można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab Polska jako źródła.

Wszystkie informacje prasowe Kaspersky Lab Polska są dostępne na stronie http://www.kaspersky.pl/nowosci.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.