Technologie » Komputery

Kaspersky Lab triumfuje w testach Dennis Technology Labs

Według wyników testów przeprowadzonych w czwartym kwartale 2014 r. przez niezależną organizację Dennis Technology Labs, produkty Kaspersky Lab wykazały się najwyższą efektywnością w swoich kategoriach – dla użytkowników domowych, małych firm oraz korporacji – i otrzymały certyfikaty „AAA”.

W celu zidentyfikowania najefektywniejszych rozwiązań eksperci z Dennis Technology Labs przeanalizowali wyniki dwóch niezależnych badań. Pierwsze miało za zadanie określenie skuteczności zwalczania najnowszych zagrożeń internetowych, które zostały zidentyfikowane maksymalnie 24 godziny przed wykonaniem testu. Drugie badanie polegało na ocenie reakcji programów na aplikacje, które są uznawane za bezpieczne. Testowane rozwiązania otrzymały punkty za skuteczne wykrycie i zablokowanie szkodliwych programów oraz za zezwolenie na uruchomienie bezpiecznych programów.

We wszystkich tych testach produkty Kaspersky Lab - Kaspersky Internet Security, Kaspersky Small Office Security oraz Kaspersky Endpoint Security for Business – otrzymały maksymalny wynik (1140 punktów) i zostały uhonorowane certyfikatem „Dennis Technology Labs AAA”.

„Każdego dnia użytkownicy internetu stykają się z tysiącami cyberzagrożeń, zatem nawet niewielka przewaga punktowa w testach rozwiązań bezpieczeństwa przekłada się na setki tysięcy incydentów, którym udało się zapobiec. Nasze wieloletnie doświadczenie oraz autorskie technologie przekładają się na skuteczną ochronę użytkowników, co potwierdzają niezależne testy” - powiedział Timur Bijaczujew, dyrektor ds. badań nad ochroną przed szkodliwym oprogramowaniem, Kaspersky Lab.

Produkty Kaspersky Lab uzyskały doskonałe wyniki we wszystkich testach prowadzonych przez Dennis Technology Labs w całym 2014 r.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Wszystkie informacje prasowe Kaspersky Lab Polska są dostępne na stronie http://www.kaspersky.pl/news.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.