Motoryzacja » Transport

Kontroluj wydatki na naprawy z DKV

DKV Euro Service, operator karty paliwowej, zapewnia swoim klientom usługi pomocy drogowej w 32 krajach Europy. Teraz każdy właściciel DKV Card może ustalić maksymalną kwotę wydatków przeznaczonych na serwis pojazdu i dzięki temu zmniejszyć ryzyko przepłacenia przez kierowcę.

Karta paliwowa już dawno przestała być wyłącznie środkiem płatności za paliwo. Jednym z dodatkowych jej atutów są usługi 24h pomocy drogowej. DKV Truck Service to nazwa całodobowego centrum assistance dla klientów DKV. Zgłoszenia przyjmowane są tu 24h na dobę, a dojazd na miejsce awarii w dowolnym zakątku Europy gwarantowany jest w ciągu maksymalnie trzech godzin.

Nowością w tej usłudze są jest możliwość indywidualnego ograniczania wydatków na naprawy. Dla każdej karty można ustawić limit wydatków. Jeśli kwota zostanie przekroczona, właściciel DKV Card  natychmiast otrzymuje informację na ten temat – może zaakceptować lub odrzucić koszt. Znakiem rozpoznawczym nowej usługi 24h assistance jest komiksowa postać o imieniu „Buddy”.

Kontrola wydatków jest prosta, ponieważ naprawy rozliczane są przy pomocy karty DKV. Nie wymagają przedkładania gotówki, a długi, 21-dniowy termin płatności pozwala firmie przygotować się wcześniej na konieczne wydatki. Na specjalny numer assistance można zadzwonić nie tylko w celu zgłoszenia awarii, ale też zapytać o lokalizację najbliższego warsztatu lub stacji paliw.

DKV Truck Service współpracuje na terenie Europy z siecią ponad 13.000 punktów serwisowych, które działają w 32 krajach Europy. Zakres ich usług nie ogranicza się
do pomocy w miejscu awarii. DKV oferuje transport powrotny uszkodzonych pojazdów oraz dostawę części zamiennych. Zajmuje się tłumaczeniem dokumentów oraz wszystkimi formalnościami związanymi z naprawą. Organizuje noclegi dla kierowców i pasażerów. Pośredniczy też w wynajmie pojazdów zastępczych. W Polsce partnerem DKV jest firma Starter Truckservice, która odbiera zgłoszenia pod numerem
tel. 61 83 19 919.

Specjalna usługa kontroli wydatków została uruchomiona dla transakcji z terenu Niemiec. W tym kraju obowiązują cenniki podające średni koszt poszczególnych napraw. DKV współpracuje z instytucją TÜV Rheinland, która sprawdza, czy faktury wystawiane za naprawy nie przekraczają stawek z cennika. W takim przypadku klient jest natychmiast informowany. Instytucja ta pilnuje też wysokich standardów jakości usług.

Więcej na: www.dkv-euroservice.pl

O DKV Euro Service

DKV Euro Service to międzynarodowy operator kart paliwowo-serwisowych DKV Card.  Firma istnieje od 1934 r. i jest  zarazem najstarszą i największą na drogach Europy organizacją serwisową. W Polsce współpracuje z siecią 3200 stacji paliw i 150 warsztatów. Jest tu bezpośrednio reprezentowana od 18 lat. DKV Card umożliwia bezgotówkowe tankowanie
na stacjach różnych marek i dostęp do wielu usług dodatkowych, m.in. serwisów naprawczych, internetowych serwisów mapowych, doradztwa, kalkulatorów opłat drogowych, czy fakturowania netto i zwrotu zagranicznego VAT.

Firma DKV wygrała przetarg na obsługę elektronicznego systemu opłat drogowych w Polsce - viaTOLL. Zajmuje się rejestracją urządzeń viaBOX, rozliczaniem i fakturowaniem opłat, oferuje też specjalny program do monitorowania transakcji eReporting DKV.

DKV Euro Service Polska Sp. z o.o.