Technologie » Komputery

MAGiczne kryształy LCD wręczone

Piosenka, świadectwo nieśmiertelności i kosmetyki - te trzy skojarzenia wygrały w konkursie zorganizowanym przez MAG-a, producenta monitorów LCD, oraz PCArena.pl, jednego z najpopularniejszych polskich wortali poświęconych branży IT.

W konkursie „MAGiczne kryształy LCD” internauci mieli za zadanie odpowiedzieć na trzy pytania dotyczące historii technologii LCD i marki MAG oraz napisać, z czym kojarzy im się MAG. Konkurs trwał od 21 lipca do 25 sierpnia br. Na trzech zwycięzców czekały nowe modele ciekłokrystalicznych paneli marki MAG, w tym 19-calowy monitor LCD MAG MD1-19AW o grubości zaledwie 24 mm.

Ten zaliczający się do grona „supercienkich” monitor i jednocześnie główną nagrodę w konkursie, otrzymał użytkownik ralphii z Wrocławia, który wymyślił piosenkę o MAG-ach. Refren konkursowego hitu brzmi „...MAGiokracja, MAGiokracja, MAGik czarodziej, dobrodziej - zasłuży bo nie smuży, na zawsze Ci posłuży!... MAGiokracja, MAGiokracja...”. Całość piosenki jest dostępna w tym miejscu (http://www.magi.com.pl/konkurs/wygrana.php).

Panoramiczny MAG TU953, II nagroda w konkursie, trafił do internauty o nicku Bete z Poręby, któremu MAG skojarzył się z nieśmiertelnością i wytrzymałością. Na taką ocenę monitorów MAG-a wpłynęło doświadczenie w pracy z monitorami tego producenta. Nagrodzony Internauta wciąż bowiem użytkuje 14-calowego MAG-a z serii DX (z 1994 r.) oraz MAG-a z serii 570FD (z 2001 r.), które jego zdaniem są „nie do zdarcia”.

Z kolei, Iwona z Krakowa zyskała MAG-a BP919W, III nagrodę w konkursie, za szczerość kobiecego spojrzenia. Dla Pani Iwony marka MAG kojarzy się bowiem z wyrafinowanymi kosmetykami.

„Odzew z jakim spotkał się konkurs i kreatywność użytkowników zrobiły na nas ogromne wrażenie. Wybór najciekawszych odpowiedzi był bardzo trudny, dlatego podzieliliśmy laureatów według trzech grup: kreatywności i trudu włożonego w zgłoszenie konkursowe, doświadczenia w pracy z produktami producenta i połączenia szczerości z oryginalnością. Nagrodziliśmy po jednej, naszym zdaniem, najlepszej odpowiedzi z tych trzech kategorii,” – tłumaczy kulisy przyznania nagród Kamil Babula, redaktor naczelny i właściciel PCArena.pl.

Wyniki konkursu dostępne są pod tym adresem: www.magi.pl/konkurs.

Konkurs został zorganizowany z okazji premiery nowej wersji strony www.magi.pl. Witryna producenta zyskała szatę graficzną w kolorze czerni i złota oraz funkcjonalną konstrukcję, która znacznie ułatwia zapoznanie się ofertą monitorów LCD. Wyświetlacze MAGa zostały podzielone na trzy kategorie, dla wymagających, graczy i dla biura, dzięki czemu szybciej można odnaleźć odpowiedni dla siebie model.

Veracomp SA