Rozrywka i wypoczynek » Hobby

Mikołajkowe warsztaty szycia JUKI w listopadzie

W listopadzie 2013 r. rusza kolejna edycja warsztatów szycia, organizowanych przez firmę JUKI – japońskiego producenta maszyn do użytku domowego.
Spotkania, podczas których uczestnicy będą się uczyć szycia, poznają nowe możliwości maszyn i własnoręcznie stworzą oryginalne prezenty dla najbliższych, odbędą się 17 listopada 2013 r. w Warszawie i 24 listopada 2013 r. w Krakowie.

JUKI, japoński producent maszyn do szycia, zaprasza do uczestnictwa w przedświątecznych warsztatach szycia, podczas których uczestnicy poznają podstawy szycia i projektowania, sposób działania i możliwości maszyn JUKI oraz własnoręcznie uszyją osobisty i niepowtarzalny prezent mikołajkowy dla najbliższych. Warsztaty odbędą się 17 listopada 2013 r. w Warszawie i 24 listopada 2013 r. w Krakowie, a poprowadzi je projektantka zabawek Agata Stasik - kura.d - szycie domowe. Organizator zapewnia wszystkie potrzebne narzędzia pracy i materiały dla uczestników.

„Nowoczesne domowe maszyny do szycia oferują użytkownikom coraz więcej możliwości" - mówi Ikuko Leska z JUKI Central Europe. „Innowacyjne rozwiązania technologiczne, zaczerpnięte z maszyn przemysłowych, takie jak elektroniczne ustawianie rozmiaru i obszywanie dziurek na guziki, czy komputerowe projektowanie i wyszywanie napisów umożliwiają realizację najbardziej śmiałych pomysłów i zapewniają komfort pracy. Warto więc pokazywać, że samodzielne szycie jest dziś proste i przyjemne, a satysfakcja z wykonanych własnoręcznie dzieł - ogromna".

Japońska firma JUKI jest światowym liderem w produkcji przemysłowych i domowych maszyn do szycia. W październiku firma zorganizowała cykl bezpłatnych warsztatów „Uszyj to z JUKI", które spotkały się z dużym zainteresowaniem zarówno osób, które chcą nauczyć się szyć jak i tych, które mają już doświadczenie w szyciu i projektowaniu.

Więcej o warsztatach i zapisy na Facebook.com/JukiSewIt.

Effective Public Relations