Moda » Obuwie

Moda, style, trendy, historia- Festiwal Butów w Centrum Janki

Od soboty 15 września w Centrum Janki startuje ogólnopolski Festiwal Butów – wyjątkowa ekspozycja obuwia prezentująca trendy światowej mody, a także przybliżająca kulturową historię buta. Wystawę będzie można oglądać do końca września.
Wydarzenie to powiązane będzie z licznymi promocjami w Centrum Janki.

Od soboty 15 do 30 września 2012 r. w Centrum Janki odbędzie się ogólnopolski Festiwal Butów - raj dla każdego entuzjasty mody i kultury. W ramach festiwalu będzie można obejrzeć wystawę butów historycznych, najnowszych modeli obuwia z całego świata, prezentację najnowszych propozycji obuwia sportowego, całość okraszona niezwykłą i zaskakującą scenografią. Pokazane zostaną modele znanych projektantów, w tym Christian Louboutin, Yves Saint Laurent czy Jimmy Choo oraz najnowsze trendy, wprost z wybiegów światowych pokazów mody. Obok nowości podczas tych dwóch wrześniowych tygodni w Centrum Janki zostanie zaprezentowana historia obuwia wzbogacona o ciekawostki i eksponaty. Efektowne zdjęcia oraz eksponaty przedstawią imperium obuwia od jego początków aż po dzień dzisiejszy. Ekspozycja wiernych replik obuwia wraz z opisem historycznym i zdjęciami przeprowadzi Klientów przez kolejne epoki jego istnienia, od czasów Neolitu aż po XIX wiek. Dzięki wystawie będzie można dowiedzieć się, jakie rodzaje butów charakterystyczne są dla danego regionu świata oraz jak ważną rolę odegrały one w historii mody. Entuzjaści sportu będą mogli poznać natomiast właściwości butów wyczynowych oraz zapoznać się z szeroką ofertą obuwia sportowego. Wśród ciekawostek prezentowanych na Festiwalu będzie autorska kolekcja butów zaprojektowanych z wykorzystaniem zjawiska iluzji optycznych.

Organizatorzy wystawy zaplanowali loterię zdrapek z nagrodami w postaci kart podarunkowych Centrum Janki oraz toreb na zakupy. Karty o wartości od 50 do 1000 zł uprawniają do zakupów we wszystkich sklepach i punktach usługowych Centrum Janki. Zdrapki będzie można otrzymać za wydatki przewyższające kwotę 200 zł, poniesione w sklepach centrum w trakcie Festiwalu Butów, od 15 do 30 września 2012r. W sumie przygotowano około 3,5 tys. nagród. Festiwalowi towarzyszyć będą liczne oferty specjalne i rabaty na cały asortyment w sklepach Centrum.

Festiwal Butów w Centrum Janki
15 - 30 września 2012 r.
ul. Mszczonowska 3, 05-090 Janki k/Warszawy
Wstęp bezpłatny

Właścicielami Centrum Janki są:
• Spółka celowa CH Janki Sp. z o.o. należąca do GE Capital Real Estate Polish Retail Holdco Sarl. Asset Manager: GE Real Estate Poland Sp. z o.o.
• Leroy Merlin Inwestycje Sp. z o.o.
• Cinema City Sp. z o.o.
• Taima Investments Sp. z o.o.

Effective Public Relations