Gospodarka » Żywność

Najlepsze pierogi na święta - z gotowego ciasta od Best Bakery

W ofercie marki Best Bakery jesienią br. pojawił się innowacyjny na polskim rynku produkt - Ciasto do pierogów surowe w kulce, mrożone 4x400 g. To idealna propozycja dla konsumentów, którzy preferują samodzielne przyrządzanie posiłków.

Wyjątkowe umiejętności kulinarne okazują się w tym przypadku zbędne, gdyż o właściwe proporcje składników naturalnych oraz recepturę, zapewniającą uzyskanie udanego produktu finalnego zadbali technolodzy Asunto Production.

Wygoda i krótki czas przygotowania oraz dostępność gotowego ciasta w każdej chwili to argumenty, które warto wziąć pod uwagę podczas podejmowania decyzji o zakupach, tym bardziej, iż zbliża się czas rodzinnych spotkań i serwowania tradycyjnych potraw. Doskonałe uszka do wigilijnego barszczu bez konieczności studiowania przepisów mam, babć i doświadczonych praktyków, bez zapylenia kuchni mąką, sprzątania i nieudanych prób uzyskania właściwej konsystencji ciasta to to obecnie osiągalny cel.

Ciasto do pierogów Best Bakery można przechowywać w zamrażalniku, dlatego warto nabyć je wcześniej, co pozwoli uniknąć przedświątecznej gorączki zakupowej. Po rozmrożeniu wystarczy ciasto rozwałkować, uformować pierożki, napełnić je farszem i ugotować.  Dobór nadzienia jest sprawą indywidualnego gustu. Uszka do barszczu wypełnia się zazwyczaj grzybami, pierogi można spożywać zarówno z owocowym, jak i z mięsnym farszem. Z gotowego ciasta, po dodaniu twarogu przygotowuje się natomiast pierogi leniwe.

Ciasto do pierogów surowe, w kulce, mrożone Best Bakery dostępne jest w sprzedaży w opakowaniu detalicznym 1600 g (4x400 g), jak i w ofercie gastronomicznej  w różnych gramaturach.

Asunto Group