Technologie » Komputery

Nowości w oprogramowaniu AUTODESK 2010 - bez tajemnic

Już 5 maja 2009 startuje trzecia edycja APLIKOM aCADemia - tym razem eksperci z Aplikomu zaprezentują nowe funkcjonalności w najnowszym oprogramowaniu Autodesk 2010 - AutoCAD Civil 3D, Revit Structure, Autodesk Inventor oraz Revit MEP.

Uzupełnieniem - cieszących się ogromnym zainteresowaniem - prezentacji internetowych będą zorganizowane w Łodzi spotkania, w ramach których „na żywo” przy interaktywnej tablicy - będzie można poznać i „dotknąć” nowości oraz porozmawiać ze specjalistami. Udział w zajęciach jest bezpłatny, ale konieczna jest wcześniejsza rejestracja na stronie www.academia.com.pl

Wszyscy uczestnicy spotkań w Łodzi otrzymają bardzo przydatne e-szkolenia dostosowane do profilu prezentacji, w której wzięli udział. Wśród internautów e-szkolenia zostaną rozlosowane.

Patronami medialnymi APLIKOM aCADemia są portale internetowe: www.3dcad.pl, www.architektura.info, www.cad.pl, www.designnews.pl, www.edroga.pl, www.geoforum.pl, www.ronet.pl oraz www.w-a.pl.

Po raz kolejny, dzięki najnowszej technologii do dwustronnej komunikacji on-line, poprowadzone zostaną wirtualne prezentacje – praktyczne pokazy wykorzystania oprogramowania CAD. Uczestnicy – po uprzedniej rejestracji mogą śledzić pokaz na ekranie komputera i komunikować się prowadzącym i współuczestnikami.„Wirtualne spotkanie sprawdziły się już wielokrotnie i jest to znakomite rozwiązanie, jednak tym razem zdecydowaliśmy się również zorganizować tradycyjne spotkania w Łodzi - mówi Agnieszka Marciniak, prezes Aplikom Sp. z o.o. - Przy tej okazji powstał  DESIGN-ROOM, gdzie własnoręcznie będzie można sprawdzić najnowsze rozwiązania sprzętowe i programowe oraz zasięgnąć opinii specjalistów.”W DESIGN-ROOM będzie można:

• przetestować 44-calowy ploter iPF 810 z najnowszej linii drukarek wielkoformatowych firmy Canon,
  • sprawdzić stację roboczą CAD 3D „Celsius” oraz komputery „Esprimo” - firmy Fujitsu,
  • przeprowadzić proces efektywnego przetwarzania zeskanowanej dokumentacji przy użyciu:
    • skanera wielkoformatowego Colortrac Cx40,
    • zaawansowanego edytora rastrowego WiseImage,
    • monochromatycznego, wielkoformatowego systemu kopiującego - Teriostar LP1020L MF-2R firmy SEIKO,
  • sprawdzić zastosowanie tablicy interaktywnej do prowadzenia prezentacji, spotkań czy narad.
W prezentacjach wirtualnych, jak i stacjonarnych w Łodzi uczestniczyć można wyłącznie po wcześniejszej rejestracji na stronie www.academia.com.plUdział w konferencjach i prezentacjach internetowych to także szansa na otrzymanie e-szkolenia.

APLIKOM Sp. z o.o. od 1987 roku specjalizuje się we wdrażaniu rozwiązań CAD (komputerowo wspomaganego projektowania) dla branż: mechanika i elektrotechnika, architektura i budownictwo oraz GIS i infrastruktura. Zajmujemy się również rynkiem edukacyjnym. APLIKOM jest autoryzowanym sprzedawcą oprogramowania Autodesk, wprowadził na polski rynek AutoCADa, był współtwórcą pierwszych polskich wersji tego programu. Obecnie jest jednym z największych partnerów Autodesk w Polsce. Pracownicy APLIKOMu są autorami wielu publikacji prasowych, podręczników, szkoleń oraz współtwórcami polskich wersji programów branżowych Autodesk.

Oferta APLIKOMu obejmuje:

• oprogramowanie CAD/CAM/GIS (firmy Autodesk, specjalistyczne aplikacje branżowe, programy do edycji zeskanowanej dokumentacji i inne),
  • komputery i sprzęt peryferyjny (m.in. drukarki i skanery wielkoformatowe),
  • eksperckie usługi inżynierskie - szkolenia podstawowe i dedykowane do potrzeb klienta, konsultacje merytoryczne, wdrożenia, opiekę nad systemem, serwis.

Poszczególne elementy oferty APLIKOMu mogą znaleźć zastosowanie wszędzie tam gdzie powstaje lub jest przetwarzana projektowa dokumentacja elektroniczna oraz tam gdzie potrzebne jest zarządzanie dokumentacją. Oferta obejmuje rozwiązania dla inżynierów z następujących branż:

• mechanika i elektrotechnika,
  • architektura i budownictwo,
  • GIS i infrastruktura,
  • technologie rastrowe.

APLIKOM wyróżnia przede wszystkim:

• olbrzymia, często unikalna wiedza i doświadczenie Product Managerów,
  • autorskie aplikacje specjalistyczne – APLIKOM zapewnia klientom m. in. możliwość przygotowania dedykowanych aplikacji CAD,
  • specjalistyczne szkolenia CADowskie,
  • eksperckie usługi inżynierskie.

APLIKOM Sp. z o.o.

94-104 Łódź