Gospodarka » Maszyny

Nowy katalog łożysk dla przemysłu rolniczego

Firma NSK, jeden z wiodących producentów łożysk na świecie, przedstawiła katalog łożysk przeznaczonych wyłącznie dla przemysłu rolniczego.

Chociaż nie jest ona jedynym przedsiębiorstwem posiadającym specjalną gamę łożysk dla tej wymagającej branży, to właśnie rozwój technologii przeznaczonej dla maszyn rolniczych daje firmie  szczególną przestrzeń do zdobywania doświadczeń w produkcji coraz lepszych podzespołów w kontekście wszystkich gałęzi przemysłu.

Wszystkie łożyska dla rolnictwa produkowane są w Niemczech. Co ciekawe, fabryka NSK w Neuweg, gdzie powstają podzespoły, pierwotnie była częścią sieci produkcyjnej renomowanego producenta maszyn rolniczych. Obecnie jest jednym z najbardziej zaawansowanych ośrodków produkcyjnych spółki.

Cała oferta NSK skierowana do producentów oraz użytkowników maszyn rolniczych została przedstawiona w najnowszym katalogu. Zawiera on zarówno dokładny opis poszczególnych łożysk jak i zdjęcia wraz ze szczegółową specyfikacją techniczną. W katalogu przedstawiono nie tylko łożyska Agri Disc Hub – najnowszy produkt dedykowany zespołom łożyskowym przeznaczonym dla kompaktowych bron talerzowych oraz innych urządzeń do prowadzenia upraw - ale także szereg innych łożysk do użytku w przemyśle rolniczym m. in. do kół pasowych, osi, łożysk kołnierzowych czy przeznaczonych do przekładni.

Na 32 stronach najnowszego katalogu przedstawiono również przegląd uszczelnień podzespołów, mających szczególne znaczenie w tym obszarze użytkowania. Ponadto w katalogu zaprezentowano schemat i przykłady realizacji Programu Wartości Dodanej AIP pomagającego użytkownikom łożysk przeznaczonych dla przemysłu rolniczego w optymalizacji użytkowania łożysk i zwiększenia efektywności produkcyjnej.

Nowy katalog NSK „Łożyska dla przemysłu rolniczego” jest dostępny do pobrania w języku polskim w formacie PDF pod adresem www.nskeurope.pl

GoodEvent