Motoryzacja » Transport

Nowy kontrakt FM Logistic.

Międzynarodowy operator łańcucha dostaw, FM Logistic Polska, podpisał umowę na kompleksową obsługę logistyczną z jednym z największych producentów leków w Polsce.

Firma FM Logistic, będzie świadczyła na rzecz producenta LEK S.A. usługę kompleksowej obsługi magazynowej produktów leczniczych w składzie konsygnacyjnym, zlokalizowanym w Błoniu                k. Warszawy. Składowanie i kompletacja produktów będzie odbywała się w dwóch zakresach temperatur 15-25°C oraz 2-8°C. FM Logistic  zapewni również obsługę hurtowni producenta oraz składowanie substancji kontrolowanych, a także zabezpieczy obsługę transportową między fabrykami Klienta a magazynem.

- Podpisanie umowy z tak wymagającym Klientem, jest dla nas dużym wyróżnieniem, a jednocześnie wyzwaniem  mówi Piotr Sukiennik,  Prezes Zarządu i Dyrektor Generalny FM Logistic w Polsce. – Jest to też potwierdzenie wysokiej jakości usług świadczonych dla wszystkich naszych Klientów, a zwłaszcza tych z sektora farmaceutycznego, których wymogi są szczególnie wysokie. To kolejny krok w rozwoju naszych usług dla tej branży – dodaje Piotr Sukiennik.

FM Logistic jest założoną w 1967r. francuską firmą, posiadającą 53 centra logistyczne w Europie i Azji. W Polsce jest ich dziewięć: Mszczonów, Tomaszów Mazowiecki, Wolbórz, Wola Bykowska, Piotrków Trybunalski, Chorzów, Pruszków, Błonie i Olszowa. Główna siedziba firmy w Polsce mieści się w Mszczonowie pod Warszawą. FM Logistic realizuje usługi precyzyjnie dopasowane do oczekiwań klientów, m.in.: transport krajowy i międzynarodowy oraz szeroką gamę usług magazynowych i co-packingowych. Firma zatrudnia w Polsce 2700 osób, a w całej Europie blisko      13.000. FM Logistic w Polsce to 500 tysięcy miejsc paletowych, 450 tysięcy metrów kwadratowych powierzchni magazynowej i w sumie 2200 pojazdów.

Więcej informacji:

www.fmlogistic.com