Dom » Nieruchomość

Osiedle Red Park szybko rośnie

Trwająca od jesieni minionego roku budowa osiedla Red Park na poznańskim Dębcu przy ulicy 28 Czerwca 1956 roku weszła już w fazę zaawansowaną. Oddanie 130 mieszkań, które powstają w pierwszym etapie inwestycji zaplanowane jest w trzecim kwartale przyszłego roku.

Tempo realizacji projektu idzie zgodnie z założonym harmonogramem. Główna konstrukcja budynku osiąga już wysokość kilku kondygnacji. Powadzone obecnie prace budowlane mają różny charakter i stopień zaawansowania w poszczególnych miejscach.

Już od 5417 zł za metr

W inwestycji, która w całości finansowana jest przez PKO BP, dostępne są mieszkania o powierzchni od 30 do 66 mkw. oraz większe liczące ponad 70 metrów kwadratowych lokale z dużymi tarasami na ostatnim piętrze budynku. Deweloper oferuje je w cenie od 5417 zł/mkw.

- Powodzeniem największej liczby naszych klientów cieszą się niewielkie jedno i dwupokojowe mieszkania, choć wiele osób wybiera też większe lokale usytuowane na wyższych kondygnacjach zapewniające piękny widok na centrum Poznania. Niewielka część mieszkań o metrażu od 30 do 48 mkw. spełnia warunki, które kwalifikują je do zaciągnięcia kredytu z dopłatą – wyjaśnia Teresa Witkowska, dyrektor sprzedaży w Red Real Estate Development. - W wakacyjnej promocji, w cenie mieszczącej się w limicie programu Rodzina na swoim można kupić teraz także mieszkania jednopokojowe. To istotne dla wielu osób, które planują jeszcze do końca roku skorzystać z programu Rodzina na swoim.

System płatności 15/85

Dodatkowo Red Real Estate Development proponuje klientom dogodny system płatności 15/85. Po podpisaniu umowy kupujący wpłacają tylko 15 proc. ceny, a dopłaty pozostałej części dokonują dopiero w drugiej połowie przyszłego roku przy odbiorze kluczy.

Finalnie w położonym w pobliżu Lasku Dębińskiego osiedlu Red Park w czterech budynkach z garażami podziemnymi znajdzie się ok. 600 mieszkań. Tuż obok powstanie Galeria Dębiec, której oddanie planowane jest w podobnym terminie, w jakim ukończony zostanie realizowany właśnie budynek wielorodzinny.

Własna galeria handlowa i indywidualna aranżacja

Dwupoziomowy obiekt będzie pierwszym na Dębcu, nowoczesnym centrum handlowym, które stanowić będzie wygodne zaplecze handlowo-usługowe dla ok. 2 tysięcy mieszkańców osiedla Red Park.

Na znaczną część powstających w inwestycji mieszkań zostały już podpisane umowy. Deweloper wprowadził niedawno do oferty lokale o metrażach, które jeszcze dokładniej wpisują się w oczekiwania klientów. W sprzedaży znalazły się kawalerki o pow. 34,7 mkw. oraz trzypokojowe lokale o wielkości 66 mkw. i 72 mkw.

Każde z zaprojektowanych w tej inwestycji mieszkań ma bardzo przemyślany, funkcjonalny rozkład. Poza tym, klienci mogą dokonywać bezpłatnych zmian aranżacyjnych i uzgadniać ich wprowadzanie na kondygnacjach, które są obecnie w budowie.

Autor: RED Real Estate Development

RED-Real Estate Development