Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

„Pakiet na Wypadki” od Credit Agricole pomocny uczniom

Credit Agricole Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. we współpracy z Credit Agricole Bank Polska S.A. oraz Europ Assistance Polska Sp. z o.o. przygotowały ubezpieczenie wypadkowe dla dzieci w wieku od 3 do 18 lat. Wariant szkolny poszerzył dotychczasowy „Pakiet na Wypadki”.

W sytuacji nieszczęśliwego wypadku ubezpieczeni mogą liczyć na wypłatę odszkodowania i pakiet świadczeń assistance.

Dotychczas „Pakiet na Wypadki” dostępny był w dwóch wariantach: Podstawowym i Rozszerzonym. Od teraz klienci mogą skorzystać również z wariantu Szkolnego dla swoich dzieci.

W sytuacji nieszczęśliwego wypadku dziecka, wskutek którego doszło do trwałego uszczerbku na zdrowiu, złamania kości, czy całkowitego i trwałego inwalidztwa,  Ubezpieczyciel wypłaci należne odszkodowanie zgodnie z Ogólnym Warunkami Ubezpieczenia. Ponadto, Ubezpieczeni mogą liczyć na organizację i pokrycie kosztów świadczeń asisstance, w których ramach przewidziana jest wizyta lekarza pierwszego kontaktu, wizyta pielęgniarki, zakup i dostarczenie sprzętu ortopedycznego przepisanego przez lekarza lub protez, a także rehabilitacja w przypadku hospitalizacji dziecka. Dodatkowo, jeżeli dziecko będzie nieobecne w szkole z powodu nieszczęśliwego wypadku, może liczyć na pomoc w nadrobieniu zaległości w nauce i skorzystać z 5 godzin korepetycji. Na życzenie klient ma także nielimitowany dostęp do infolinii medycznej.

Wybierając polisę dla swojego dziecka, warto kupić ubezpieczenie NNW z assistance medycznym. Wariant Szkolny w ubezpieczeniu Credit Agricole zawierający pakiet assistance zapewnia nie tylko odszkodowanie na wypadek uszczerbku na zdrowiu, ale także niezbędną pomoc tuż po zdarzeniu: wizytę lekarza, opiekę pielęgniarską, zakup i dostarczenie sprzętu ortopedycznego przepisanego przez lekarza czy korepetycje z lekcji opuszczonych w związku z nieszczęśliwym wypadkiem – mówi Joanna Nadzikiewicz, Dyrektor Departamentu Sprzedaży w Europ Assistance Polska.

Europ Assistance Polska

• avatar
    ~rodzic 2016-09-27 15:48:57

Ubezpieczenie NNW dla dziecka, to moim zdaniem podstawa. Krótko: http://pamietnikwindykatora.pl/2014/10/05/ubezpieczenie-nww-dla-dzieci-i-mlodziezy/