Firma » Biznes

Pilkington wyróżniony w ogólnopolskiej galerii przedsiębiorców

Należące do NSG Group spółki Pilkington w Polsce zostały wyróżnione w ogólnopolskim konkursie „Biznes. Dobry Wybór". Zarządzający Spółkami managerowie zostali włączeni do grona przedsiębiorców, którzy osiągnęli sukces w biznesie, angażując się społecznie i będąc odpowiedzialnym pracodawcą.

Ryszard Jania i Krzysztof Granicki reprezentujący należące do NSG Group spółki Pilkington Polska, Pilkington IGP i Pilkington Automotive Poland zostali wybrani do ogólnopolskiej galerii przedsiębiorców „Biznes. Dobry Wybór". Konkurs organizowany przez PKPP Lewiatan, wyłania przedsiębiorców będących symbolami ekonomicznego sukcesu. Głównymi kryteriami wyboru były: dokonania biznesowe, lokalne zaangażowanie CSR oraz standardy zarządzania zasobami ludzkimi.
„Decyzja kapituły konkursu jest dla nas ogromnym wyróżnieniem. Zaangażowanie na rzecz środowiska lokalnego i odpowiedzialność w podejściu do pracowników, zwłaszcza pod względem bezpieczeństwa, etyki i jakości, jest jednym z założeń działalności NSG Group w Polsce - mówi Ryszard Jania, Prezes Pilkington Automotive Poland. „Wpisanie zasad społecznej odpowiedzialności w strategię działania biznesu pozwala Spółkom Pilkington rozwijać się i odnosić sukcesy" - dodaje Krzysztof Granicki, Prezes Pilkington IGP i Pilkington Polska.
Przygotowanie analizy wizerunku przedsiębiorców dla każdego województwa jest pierwszym krokiem projektu organizowanego przez PKKP Lewiatan. Wyboru managerów dokonały kapituły złożone z przedstawicieli lokalnej administracji, organizacji biznesowych, patronów medialnych i liderów opinii. Zgłoszenia do konkursu miały charakter otwarty, kandydaci mogli nadsyłać je sami lub być zgłaszani np. przez pracowników, administrację, organizacje pracodawców, czy mieszkańców.
Konkurs „Biznes. Dobry wybór" organizowany jest przez PKPP Lewiatan w ramach projektu „Poprawa wizerunku przedsiębiorców" współfinansowanego ze środków UE w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Dotychczas przeprowadzono w całym kraju konsultacje z prawie 1000 przedsiębiorców, mające na celu zdefiniowanie barier w sposobie postrzegania przedsiębiorców oraz współpracy biznesu z administracją. Kolejnym etapem będzie kampania reklamowa, wykorzystująca wizerunki wybranych osób z galerii „Biznes. Dobry wybór" oraz poradnik i cykl szkoleń dla administracji jak budować pozytywne relacje z biznesem.

Effective Public Relations