Gospodarka » Żywność

Polski Kongres Rolnictwa: czwarte spotkanie odbędzie się na Dolnym Śląsku

Już 15 września w Ślęży k./Wrocławia odbędzie się kolejna, czwarta już konferencja, organizowana w ramach Polskiego Kongresu Rolnictwa. Przypominamy założenia towarzyszące organizatorom cyklu dziesięciu spotkań i przedstawiamy zagadnienia, które będą przedmiotem dyskusji na Dolnym Śląsku.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:


Na Polski Kongres Rolnictwa (PKR) składa się cykl dziesięciu konferencji. Każda z nich odbywa się w innym regionie Polski. Celem przedsięwzięcia jest stworzenie platformy do debaty oraz wymiany poglądów i doświadczeń przedstawicieli branży rolno-spożywczej.

Uczestnicy spotkania, które odbędzie się 15 września w Ślęży, nieopodal Wrocławia, poruszą najważniejsze zagadnienia dotyczące polskiej branży rolno-spożywczej. Konferencję otworzy debata pt. ''Polska branża rolno-spożywcza wiodącym graczem na rynku odbiorców nowoczesnych instrumentów finansowych''. Organizatorzy wydarzenia zaplanowali także m.in. dyskusje na temat promocji i eksportu polskiej żywności oraz rolnictwa i obszarów wiejskich Dolnego Śląska.
Szczegółowy program spotkania będzie dostępny pod adresem www.kongresrolnictwa.pl/program.

Do tej pory, w ramach PKR, odbyły się trzy spotkania. Pierwsze miało miejsce w kwietniu br., w Gniewinie (woj. pomorskie), w maju uczestnicy konferencji gościli w stolicy, zaś trzecie spotkanie zostało zorganizowane w czerwcu, w stolicy Wielkopolski.

Kongres odbywa się pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Prezesa Agencji Rynku Rolnego, Głównego Inspektora Sanitarnego oraz Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.

Jednym z partnerów merytorycznych PKR jest Ogólnopolski Program Promocyjny ''Doceń polskie'', którego celem jest promowanie polskich produktów spożywczych wysokiej jakości oraz ich wytwórców. Certyfikaty ''Doceń polskie'' otrzymują wyłącznie artykuły żywnościowe, posiadające tzw. polski akcent, a jednocześnie wyróżniają się doskonałym smakiem i wyglądem oraz ceną adekwatną do jakości.

Godło promocyjne nadawane jest na podstawie ocen, które produktom przyznaje Loża Ekspertów programu - grono osób z wieloletnim doświadczeniem w branży spożywczej.
    

* * *
Ogólnopolski Program Promocyjny "Doceń polskie"
www.docenpolskie.pl
www.blog.docenpolskie.pl

Celem programu "Doceń polskie" jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu "Doceń polskie" zajmuje się piątka specjalistów zawodowo związana z żywnością i technologią żywienia, która tworzy Lożę Ekspertów. Zasiada w niej m.in. reprezentant Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a także członkowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni.
Twórca programu "Doceń polskie" jest  także organizatorem projektu BlogerChef (blogerchef.pl) – innowacyjnego przedsięwzięcia skierowanego do blogerów kulinarnych. Celem projektu jest propagowanie wspólnego gotowania wśród pasjonatów kuchni, którzy swoją wiedzą i przepisami dzielą się w Internecie. Dzięki ogólnopolskiemu konkursowi, warsztatom i pokazom kulinarnym, blogerzy mają okazję do spotkań, poznawania nowych miejsc i produktów, wymiany doświadczeń, nauki oraz dobrej zabawy.


* * *
KONTAKT:

Ogólnopolski Program Promocyjny "Doceń polskie"
www.docenpolskie.pl

Anna Koza
anna.koza@adventure.media.pl
Adventure Media s.c. Agencja Public Relations
www.adventure.media.pl
tel. 32 724 28 84
fax 32 417 01 70



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Adventure Media

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »