Technologie » Komputery

Produkty biznesowe firmy Kaspersky Lab otrzymują certyfikaty Microsoftu

Kaspersky Lab informuje, że rozwiązania biznesowe firmy w wersji Release 2 otrzymały certyfikaty firmy Microsoft: "Compatible with Windows 7" oraz "Works with Windows Server 2008 R2".

Kaspersky Lab informuje, że oprogramowanie Kaspersky Anti-Virus for 6.0 Windows Workstations w wersji Release 2 otrzymało logo "Compatible with Windows 7", a program Kaspersky Anti-Virus 6.0 for Windows Servers w wersji Release 2 - logo "Works with Windows Server 2008 R2". Certyfikaty zostały przyznane po zaliczeniu wszystkich niezbędnych testów firmy Microsoft.

Ponadto, uaktualnione wersje programów Kaspersky Anti-Virus 6.0 for Windows Workstations i Kaspersky Anti-Virus 6.0 for Windows Servers otrzymały prestiżowe logo firmy Microsoft "Front Runner", które potwierdza, że firma Kaspersky Lab należała do pierwszych, które zapewniły kompatybilność swoich produktów z najnowszymi wersjami systemu Windows.

"Opublikowanie systemów Windows 7 i Windows Server 2008 R2 bez wątpienia wzbudzi duże zainteresowanie społeczności IT, jesteśmy dobrze przygotowani na wprowadzenie tego produktu" - powiedział Aleksiej Kalgin, dyrektor marketingu produktu w Kaspersky Lab. "Jako Microsoft Gold Certified Partner, Kaspersky Lab skoncentrował się na stworzeniu stabilnego i w pełni funkcjonalnego zestawu rozwiązań bezpieczeństwa, które zapewniają całkowitą integrację i niezawodną ochronę użytkownikom nowej platformy. Wszystko to jest już dostępne dla użytkowników biznesowych w linii produktów Kaspersky Open Space Security Release 2".

Maksymalna ochrona użytkowników

Produkty korporacyjne firmy Kaspersky Lab są zoptymalizowane dla architektury nowych wersji systemu Windows, zapewniając stabilne i w pełni funkcjonalne działanie rozwiązańbezpieczeństwa, jak również systemów operacyjnych i aplikacji. Produkty poprawnie instalują się i działają nawet w sytuacjach, które wymagają głębokiej integracji z systemem operacyjnym na poziomie jądra w celu zapewnienia użytkownikom maksymalnej ochrony. Wszystkie te funkcje, wraz z bardziej intuicyjnym interfejsem programu, z pewnością zostaną docenione przez administratorów systemu.

Użytkownicy nowych wersji systemu Windows mogą teraz korzystać z wszystkich funkcji uaktualnionych programów Kaspersky Anti-Virus 6.0 for Windows Workstations oraz Kaspersky Anti-Virus 6.0 for Windows Servers, łącznie z udoskonalonym skanowaniem obiektów i heurystyką. Dział pomocy technicznej firmy Kaspersky Lab jest całkowicie przygotowany do udzielania pomocy klientom, którzy będą wykorzystywali produkty naszej firmy po przejściu na najnowsze systemy operacyjne firmy Microsoft.

Aktualizacja produktów biznesowych z linii Kaspersky Open Space Security do wersji Release 2 jest całkowicie bezpłatna dla użytkowników produktów korporacyjnych Kaspersky Lab.

Nowe produkty dla biznesu (Release 2) obecnie dostępne są w wersji angielskiej. Wersja polska pojawi się w listopadzie 2009 r.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.