Technologie » Internet

Produkty korporacyjne firmy Kaspersky Lab osiągają imponujące wyniki w teście AV-Comparatives

Kaspersky Lab informuje, że jego produkty korporacyjne uzyskały doskonałe wyniki w testach przeprowadzonych przez AV-Comparatives.

Testy przeprowadzone przez AV-Comparatives, prestiżowe laboratorium testujące rozwiązania antywirusowe, oceniły produkty bezpieczeństwa IT ośmiu najpopularniejszych producentów. W badaniu wzięły udział cztery produkty biznesowe firmy Kaspersky Lab: Kaspersky Administration Kit 8.0, Kaspersky Security 8.0 for Microsoft Exchange Servers, Kaspersky Anti-Virus for Windows Servers 6.0 Release 2 oraz Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations 6.0 Release 2.

Eksperci sprawdzali użyteczność i łatwość instalacji produktów, możliwości zarządzania i funkcjonalność. Wszystkie rozwiązania firmy Kaspersky Lab zaliczyły testy z doskonałymi wynikami i uzyskały wyróżnienie „Seal of Approval” laboratorium AV-Comparatives. Eksperci orzekli, że produkty firmy Kaspersky Lab są dobrze zaprojektowane, oferują skuteczną ochronę i są zalecane dla sieci korporacyjnych.

Szczególną pochwałę laboratorium AV-Comparatives - za wygodę i łatwość użycia – otrzymała konsola Kaspersky Administration Kit. Jej intuicyjny interfejs umożliwia nawet niedoświadczonym użytkownikom skutecznie zarządzanie wszystkimi dostępnymi narzędziami bezpieczeństwa. Ponadto, Kaspersky Administration Kit jest kompatybilny z sieciami komputerowymi dowolnej skali i złożoności. Eksperci pozytywnie ocenili również kreator instalacji i konfiguracji produktów firmy Kaspersky Lab, który zapewnia szczegółową wizualizację w czasie rzeczywistym całego procesu wdrażania ochrony. Dzięki nim użytkownicy szybko i łatwo mogą zainstalować i skonfigurować wszystkie rozwiązania, zarówno lokalnie, jak i zdalnie. Kolejną unikatową cechą produktów jest możliwość wdrożenia systemu bezpieczeństwa IT przy użyciu polityk grupowych Active Directory.

Kaspersky Security 8.0 for Microsoft Exchange Servers niezawodnie chroni sieci przed szkodliwym oprogramowaniem i spamem, a ponadto zawiera rozbudowane narzędzia służące do konfigurowania uaktualnień, generowania raportów i predefiniowania odpowiedzi na określone zdarzenia systemowe. Administrator systemu może dowolnie regulować szczegółowość skanowania ruchu sieciowego i pocztowego dla różnych grup użytkowników, dzięki czemu działanie systemu można dostosować do konkretnych wymagań firmy. Produkt zademonstrował 99% współczynnik wykrywania spamu – najlepszy wśród ośmiu testowanych rozwiązań.

„Po raz kolejny Kaspersky Lab wprowadził na rynek doskonały korporacyjny pakiet bezpieczeństwa IT, który można polecić każdemu” – stwierdzili eksperci z AV-Comparatives w swoim raporcie.

Szczegółowe informacje na temat testów oraz ich wyniki są dostępne na stronie: http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/corporate/corporate_review_2010.pdf.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Zostań naszym Fanem na Facebooku: www.facebook.com/KasperskyLabPolska.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.