Technologie » AGD - RTV

Projektory JVC zaświecą z InterAlnet

Firma InterAlnet została wyłącznym dystrybutorem projektorów JVC na polskim rynku. Zgodnie z zawartą umową, w ofercie dystrybutora znajdzie się pełna gama projektorów producenta, w których wykorzystywane są autorskie rozwiązania technologiczne.

Na podstawie zawartej umowy, InterAlnet będzie odpowiadać za dystrybucję projektorów JVC na terenie Polski. Firma będzie miała również bezpośredni wpływ na kształt dostępnej oferty produktowej oraz realizowane działania promocyjno-marketingowe. Dotychczas za dystrybucję projektorów marki w Polsce odpowiadał w pełni dział handlowy JVC (Emantic). Nawiązana współpraca jest wynikiem zmiany polityki sprzedażowej JVC w obszarze urządzeń projekcyjnych, mającej na celu powierzenie dystrybucji tej kategorii produktów firmie o ugruntowanej pozycji rynkowej.

Od lat dostarczamy na rynek projektory, w których wykorzystywane są innowacyjne rozwiązania opracowywane przez dedykowane zespoły inżynierów. Naszą specjalnością są projektory o wysokich parametrach, które zapewniają najwyższą jakość obrazu. Po 10 latach samodzielnej dystrybucji tej kategorii produktów w Polsce zdecydowaliśmy, że powierzymy to zadanie firmie, która dzięki swojemu doświadczeniu zapewni nam najlepsze dotarcie do klientów i przyczyni się do umocnienia naszej pozycji na rynku – powiedział Bartosz Jefimow, Specjalista ds. Produktu w firmie EMANTIC, wyłącznego dystrybutora JVCKenwood na rynek Polski, Litwy, Łotwy i Estonii.

Unikalna oferta

W zakresie projektorów multimedialnych firma JVC dostarcza na rynek urządzenia najwyższej klasy, które przede wszystkim cieszą się zainteresowaniem wśród najbardziej wymagających i zamożnych klientów. Dzięki wykorzystaniu własnych rozwiązań technologicznych oraz uzyskiwanej jakości i jasności obrazu, oferta marki należy do najbardziej atrakcyjnych i konkurencyjnych na rynku.

Aktualnie w ofercie firmy JVC znajdują się jedyne dostępne na rynku projektory, w których zastosowane zostały chipy D-ILA. Dzięki zmniejszonej odległości pomiędzy pikselami, dostarczają one ostre i szczegółowe obrazy, co daje użytkownikom gwarancję precyzyjności odwzorowania detali.

Dostępna w wybranych modelach technologia e-Shift 3, przesuwająca każdą klatkę o pół piksela po przekątnej, pozwala uzyskać 4 razy więcej pikseli z oryginalnego materiału podnosząc jego rozdzielczość do wyższego poziomu. Dużym uznaniem nabywców cieszy się również stosowana w projektorach JVC zaawansowana technologia przetwarzania Multiple Pixel Control, niezbędna do precyzyjnej reprodukcji obrazów Full HD przez urządzenia o rozdzielczości 4K. Dzięki niej, użytkownicy mogą cieszyć się obrazami najwyższej jakości bez konieczności stosowania skomplikowanych regulacji.

Połączenie oryginalnych chipów i mechanizmu optycznego wyposażonego w udoskonalone polaryzatory, znacząco wpłynęło na poprawę wydajności i uzyskanie najwyższego na rynku współczynnika natywnego kontrastu 150.000:1 oraz dynamicznego kontrastu 1.500.000:1, który uzyskiwany jest dzięki inteligentnej przesłonie obiektywu, zwiększającej kontrast między jasnymi i ciemnymi obszarami.

Stały rozwój produktów sprawia, że firma JVC od wielu lat postrzegana jest jako dostawca docenianych za wysoką jakość urządzeń projekcyjnych o szerokim zastosowaniu.

Podpisanie umowy dystrybucyjnej z producentem oferującym tak innowacyjne i unikalne rozwiązania w zakresie projekcji multimedialnej, umożliwi nam przede wszystkim rozszerzenie dotychczasowej oferty o urządzenia klasy Premium. Bliska współpraca z producentem przełoży się również na atrakcyjność i aktualność oferty, zarówno w zakresie dostępności modeli, jak również oferowanych cen – komentuje Adam Albiński, Dyrektor Zarządzający w firmie InterAlnet.

Umowa dotycząca współpracy została zawarta na czas nieokreślony.  Oferta projektorów JVC jest dostępna na stronie dystrybutora www.interalnet.pl

EW