Technologie » Telekomunikacja

Przejdź na VoIP z telefonami Konftel

Redukcja wydatków firmy, szybka komunikacja z różnymi kontrahentami i błyskawiczny przepływ informacji między grupami rozmówców to korzyści, jakie niesie VoIP.

Zastosowanie VoIP przynosi znaczną redukcję kosztów, dlatego rośnie liczba firm, które wykorzystują do komunikacji łącza internetowe. Takie rozwiązanie zapewnia więcej możliwości aniżeli telefonia tradycyjna. Szeroki wachlarz dodatkowych usług, które oferuje VoIP wpływa na wzrost wydajności pracy i polepszenie komunikacji, co przekłada się z kolei na sprawną obsługę i zwiększenie zaufania klientów. W ten sposób wykorzystanie VoIP staje się  elementem przewagi konkurencyjnej firm.
Komunikacja zintegrowana
W Małych i Średnich Przedsiębiorstwach dobrym rozwiązaniem jest połączenie technologii VoIP z telefonią analogową. Wykorzystanie komunikacji internetowej np. Skype pozwala na tanie połączenia z pracownikami w innych placówkach i osobami pracującymi zdalnie
w domu. Wprowadzenie w firmie zaawansowanej infrastruktury do VoIP umożliwia stworzenie zintegrowanego profesjonalnego systemu komunikacji. Wszystko to wpływa na to, że VoIP staje się równoprawnym medium transmisji wykorzystywanym przez firmy w codziennej komunikacji obok telefonii analogowej, cyfrowej (ISDN) czy komórkowej (GSM).

Konftel ułatwia komunikację VoIP

W odpowiedzi na transformację komunikacji biznesowej, szwedzka firma Konftel stworzyła linię telefonów konferencyjnych Konftel 300, których dystrybutorem w Polsce jest KONTEL-TELECOM (www.kontel.pl). Dostępne na naszym rynku telefony konferencyjne tej marki: analogowy Konftel 300, bezprzewodowy Konftel 300W i Konftel 300M - GSM umożliwiają rozmowy z wykorzystaniem VoIP (Skype, WebEX itp.).

Zaletą telefonów Konftel  300 i Konftel 300W jest to, że pozwalają na proste wybieranie i/lub przełączanie rozmów pomiędzy linią analogową, połączeniem z telefonem GSM/DECT i rozmową przez komputer (VoIP).

Najnowszym rozwiązaniem firmy Konftel jest produkt, który został specjalnie stworzony dla mobilnych biur tj. telefon Konftel 300M.  Jest to pierwszy na świecie telefon konferencyjny GSM 3G, który dodatkowo daje możliwość podłączenia do komputera do rozmów VoIP. Umożliwia skuteczną komunikację w firmie niezależnie od miejsca, w którym znajdują się pracownicy.

Konferencje na odległość
Wszystkie telefony Konftel umożliwiają nagrywanie rozmów bezpośrednio w telefonie na karcie pamięci SD. Zapisany materiał może być przechowywany i odtwarzany bezpośrednio z telefonu lub komputera. Urządzenia pozwalają także na szybkie połączenia z wybraną grupą osób, co jest możliwe dzięki funkcji tzw. asystenta  telekonferencji.

W pamięci telefonu można stworzyć grupy rozmówców i automatycznie łączyć się z nimi przy użyciu jednego przycisku. W ten sposób w zależności od potrzeb niemal automatycznie można komunikować z kontrahentami lub  pracownikami innych oddziałów bez konieczności organizowania wyjazdu. Regularność kontaktów firmowych można również z góry ustalić.

W zależności od modelu, telefony Konftel można wykorzystywać w małych biurach, większych pomieszczeniach lub dużych salach konferencyjnych. W ostatnim przypadku można podłączyć telefon do zewnętrznego nagłośnienia oraz dodatkowych mikrofonów i bezprzewodowych słuchawek nagłownych. Nowatorska technologia OmniSound 2.0 zastosowana przez producenta w rozwiązaniach to gwarancja doskonałej jakości dźwięku podczas rozmów.

Mobilny biznes

Ponieważ środowisko pracy staje się coraz bardziej mobilne, Konftel zaprojektował również całkowicie bezprzewodowe telefony konferencyjne – Konftel 300W i Konftel 300M. Umożliwiają długie rozmowy odpowiednio do modelu do 60 godzin i do 30 godzin.  Pozwalają na prowadzenie rozmów w pomieszczeniach, które nie mają stałych linii telefonicznych. W przypadku tych dwóch modeli istnieje możliwość swobodnego poruszania się po biurze i przenoszenia aparatu do pomieszczeń, w których odbywają się spotkania.

Cechy telefonów Konftel z serii 300:

    Nagrywanie i odsłuchiwanie spotkań na kartach pamięci SD
    Asystent telekonferencji do zestawiania połączeń wielostronnych
    Opcjonalne dodatkowe mikrofony do większych pomieszczeń (Konftel 300, Konftel 300 M)
    Opcjonalna bezprzewodowa nagłowna słuchawka lub podłączenie nagłośnienia zewnętrznego (Konftel 300)
    Nowa generacja technologii dźwięku OmniSound® 2.0
    Port USB do połączeń z komputerem (rozmowy VoIP)
    Przycisk przełączania i łączenia różnych technologii
    Dodatkowe oprogramowanie z nowymi funkcjami dostępne na stronie producenta
    2 lata gwarancji

Master dystrybutorem urządzeń Konftel w Polsce jest firma KONTEL- TELECOM.

Więcej informacji na: www.konftel.pl oraz www.kontel.pl

Ceny detaliczne

Konftel 300   - cena  679 EUR netto
Konftel 300W - cena 699 EUREUR netto
Konftel 300M - cena 1149 EUR netto

o KONFTEL AB

Konftel AB jest europejskim liderem w produkcji telefonów konferencyjnych. Od 1988 roku projektuje i produkuje telefony konferencyjne z opatentowaną technologią dźwięku OmniSound, która zapewnia idealnie czysty dźwięk. Produkty Konftel (www.konftel.com) dostępne są na całym świecie. Siedziba spółki mieści się w Umeå w Szwecji, a niezależne oddziały w USA, Wielkiej Brytanii, Francji i Niemczech. W Polsce przedstawicielem generalnym firmy jest KONTEL-TELECOM.

o KONTEL-TELECOM

KONTEL-TELECOM jest jednym z wiodących dystrybutorów sprzętu telekomunikacyjnego i teleinformatycznego. Firma jest polskim dystrybutorem produktów marek Plantronics, Konftel, ITS, Ascom Wireless, innovaphone, Sagem, Altec Lansing, Cardo Systems Scala Rider, Zoom, RTX Dualphone i innych. KONTEL-TELECOM ma ponad 25-letnie doświadczenie na rynku. Firma otrzymała certyfikat – Przejrzysta Firma oraz zajęła wysoką pozycję na zaszczytnej liście Diamentów Biznesu - rankingu firm najdynamiczniej rozwijających się w ciągu 3 ostatnich lat publikowanej przez magazyn Forbes.
Dystrybutor zapewnia dostawę i stały serwis słuchawek nagłownych dla biur i Call Center, słuchawek do telefonów komórkowych, multimedialnych słuchawek do komputerów, systemów do audio- i wideokonferencji na linie telefoniczne oraz łącza IP, systemów rozszerzeń i rozbudowy dla wszystkich rodzajów central telefonicznych, routerów, terminali ISDN, telefonów, telefaksów i akcesoriów. KONTEL-TELECOM świadczy usługi w zakresie serwisu gwarancyjnego i pogwarancyjnego produktów znajdujących się w ofercie firmy.

Więcej informacji:

PRESTIGE PUBLIC RELATIONS