Motoryzacja » Moto Serwis

Radioodtwarzacz Clarion CZ100E - prosta elegancja

Udoskonalony design, uważnie wyselekcjonowane parametry techniczne, atrakcyjna cena – to najważniejsze cechy nowego radioodtwarzacza Clarion CZ100E, który uwodzi stylem idealnie wtapiając się przy tym w trendy designu na rok 2010.

Podświetlane przyciski w formie niebieskiej, płomiennej gwiazdy na tle czerni w wysokim połysku sprawiają, że radioodtwarzacz ten nabiera osobliwej formy, która perfekcyjnie dopasowuje się do każdego typu wnętrza samochodu.

Odtwarzacz płyt CD, MP3 i WMA. Nowy radioodtwarzacz jest gotowy na wszelką rozbudowę zgodną z kaprysem użytkownika. Clarion CZ100E posiada wejście minijack na przednim panelu do podłączenia zewnętrznych odtwarzaczy audio. Dodatkowo, 4-kanałowe wyjście RCA daje możliwość łatwej rozbudowy systemu hi-fi o zewnętrzne wzmacniacze, aby stworzyć wysoką jakość.

Wbudowany filtr dolnoprzepustowy umożliwia dodanie subwoofera, który zadba aby w naszym systemie nie brakowało najniższych częstotliwości. Dodatkowe ustawienia dźwięku, dzięki funkcji Beat EQ, pozwalają użytkownikowi dowolnie dopasować do własnych upodobań poziom trzech zakresów: bas, średnie i wysokie lub wybrać jedno z ustawień fabrycznych: Bass Boost, Impact and Excite.

Radioodtwarzacz Clarion CZ100E może także komunikować w technologii Bluetooth poprzez dołączenie opcjonalnego modułu BLT373.

CZ100E dostępny jest w 3 wersjach kolorystycznych podświetlenia: niebiesko-białym (E), zielonym (EG) i bursztynowym (ER).

Główne cechy radioodtwarzaczy Clarion z serii CZ100E:

• Tuner RDS / PTY (FM, MW, LW)
  • Pamięć 30 stacji (18FM, 6MW, 6LW)
  • Odtwarzacz CD / MP3 / WMA / ID3-Tag
  • Wzmacniacz 4 x 45W
  • Beat-EQ (B-BOOST, EXCITE, IMPACT, CUSTOM)
  • Magna BASS EX (50Hz +12 dB)
  • Korektor parametryczny
  • Filtr LPF (80Hz, 120Hz, 160Hz)
  • 4-kanałowe 2V wyjście RCA
  • Przednie wejście AUX - minijack z regulacją czułości
  • Współpraca z fabrycznym sterowaniem z kierownicy (poprzez adapter minijack)
  • Zdejmowany panel
  • Pokrętło sterowania głośnością
  • Niebieskie podświetlenie klawiszy (zielone w modelu EG, bursztynowe w modelu ER
  • Biały wyświetlacz LCD (zielony w modelu EG, bursztynowy w modelu ER)
  • Sugerowana cena detaliczna (brutto): 379 PLN

O firmie Clarion.

Clarion Co. Ltd, spółka grupy Hitachi, powstała w Tokio w 1947 roku. Obecnie zaliczana jest przez Automotive News do stu wiodących producentów OEM (oryginalnych producentów sprzętu) na świecie. Clarion, międzynarodowy lider w produkcji samochodowych układów elektronicznych i zestawów audio, ma pozycję największego producenta niezależnych zestawów audio. Firma zajmuje się badaniami, rozwojem, inżynierią, projektowaniem, produkcją, sprzedażą i marketingiem produktów związanych z komunikacją, nawigacją i rozrywką używanych w pojazdach. Clarion zatrudnia ponad 9000 pracowników na całym świecie.

Wyłącznym dystrybutorem produktów marki Clarion w Polsce jest: 2N-Everpol Sp. z o.o.

Więcej informacji: www.clarion.com.pl

O firmie 2N-Everpol.

Firma 2N-EVERPOL powstała w 1993 roku zaczynając od dystrybucji opon, felg i kilku auto serwisów na terenie województwa mazowieckiego. Od 2003 roku łącząc hobby właścicieli z biznesem, firma stała się przedstawicielem najlepszych w swoich dziedzinach producentów branży car audio, takich jak japoński Clarion, niemiecka marka Brax i Helix oraz firmy Sherwood z kategorii home audio, rozszerzając swój obszar działania na cały kraj. Dodatkowo, w roku 2008 firma 2N-Everpol została wybrana przez firmę Bosch na wyłącznego Dystrybutora produktów marki Blaupunkt na Polskę. Od grudnia 2009 roku firma została wyłącznym dystrybutorem nawigacji Navman na Polskę.

Od czerwca 2009 w ofercie dystrybucyjnej znajdują się także nawigacje firmy Navigon.

Firma zajmuje się też sprzedażą i wynajmem produktów caravaningowych takich jak Tec, Hobby, Tabbert, Movera i jest ich autoryzowanym przedstawicielem.

W styczniu 2009 roku, firma 2N-EVERPOL otrzymała po raz kolejny z rzędu wyróżnienie w postaci Gazeli Biznesu, przez co trafiła do elitarnego Klubu Gazel Biznesu - grona najbardziej rozwijających się firm.

InfoMoto