Firma » Praca

Równowaga płci w Jatomi Fitness

Wśród General Managerów zarządzających klubami największej sieci fitness w Polsce aż 51% stanowią kobiety.

Podobne statystki zaobserwować można też wśród kadry zarządzającej klubami w innych krajach, w których marka Jatomi Fitness jest obecna.

Panie zajmują również stanowiska kierownicze w innych działach firmy. Kierują między innymi działem HR i zespołem marketingu.

“Płeć kandydatów nigdy nie była i nie będzie w Jatomi Fitness czynnikiem decydującym o zatrudnieniu. Dzięki takiemu podejściu udało nam się stworzyć przyjazne, równoważne środowisko pracy, którego efektem jest fantastyczny, zaangażowany zespół. Zachęcam wszystkie firmy do pójścia naszym śladem i mocniejszego postawienia na kobiety” – mówi Trevor Brennan, Group Managing Director, Jatomi Fitness.

Łącznie w Polsce firma zatrudnia na umowach o pracę 566 (71%) kobiet i 233 (29%) mężczyzn.

Kraj

Liczba klubów

% kobiet

% mężczyzn