Firma » Reklama

Super-Pharm przygotował animowaną kampanię telewizyjną

Po długiej nieobecności w telewizji sieć Super-Pharm wystartowała z nową kampanią reklamową. 10-sekundowe spoty emitowane w tygodniowych cyklach zachęcają do zapoznania się z promocyjną ofertą drogerii.

Wszystkie z prezentowanych produktów dostępne są zarówno w sklepach stacjonarnych, jak i online.

W kwietniu br. sieć Super-Pharm wyemitowała wyjątkowe, powstałe w warunkach home office, rysunkowe spoty reklamowe. Zachęcona pozytywnym odbiorem Klientów marka postanowiła relokować część budżetu marketingowego i po dwóch latach nieobecności powraca na ekrany telewizyjne z pełnowymiarową kampanią telewizyjną. Zaplanowana na najbliższe miesiące kampania ma za zadanie przedstawić odbiorcom wybrane produkty, które w danym tygodniu będą dostępne w bardzo atrakcyjnej, promocyjnej cenie. Każdy z 10-sekundowych filmików utrzymany jest w stonowanych barwach, nawiązujących do kodu kolorystycznego marki. Głosu w reklamach użyczyły Magdalena Różczka oraz Katarzyna Godlewska.

Za kreację kampanii odpowiada agencja Gutenberg, obsługująca na stałe Super-Pharm, pod kątem działań kreatywnych, w modelu 360°. Produkcją spotów TV zajął się CutCut – dom produkcyjny stanowiący jeden z trzech business units agencji Gutenberg. Media do kampanii telewizyjnej zakupił dom mediowy METs, a media do kampanii online agencje Kamikaze oraz MasterMind. Działania PR marka powierzyła agencji Big Picture.

Kampania wystartowała w połowie sierpnia 2020. Spoty reklamowe zostaną wyemitowane w największych stacjach telewizyjnych, takich jak: TVP2, Polsat, TVN oraz na kanałach tematycznych. Kampania wspierana będzie w serwisach VoD oraz online.

Super-Pharm