Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Szaszłyk z różnych mięs z wędzonymi śliwkami i Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey

przepis

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Szaszłyk z różnych mięs z wędzonymi śliwkami i Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey



 

Składniki:

8 kawałków polędwiczki wieprzowej ,bez błon (ok. 50 gr. każdy pocięty w grubą kostkę)

8 kawałków polędwicy wołowej, bez błon (ok. 50 gr. każdy pocięty w grubą kostkę)

Szpadki szaszłykowe

150 ml -Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey

48 szt. suszonych śliwek

12 cienkich plasterków boczku wędzonego

2 średniej wielkości cebula

Papryka świeża zielona i czerwona (umyte)

 

Sposób przygotowania: 

Dzień wcześniej namoczyć śliwki w Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey, a następnie zawinąć po dwie śliwki w jeden kawałek boczku. Paprykę pociąć w kwadraty 3x3 cm, a cebulę pociąć w poprzek na cztery części, szpadki namoczyć w wodzie i przekładać po kolei mięsa z warzywami i zawiniętymi śliwkami w boczku, grillować i dowędzić (najlepiej w wiórkach z beczek Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey)



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

ComPress1

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »