Firma » Biznes

TomTom Telematics z wyróżnieniem Frost & Sullivan

TomTom Telematics został “Firmą Roku Telematyki Flotowej” według brytyjskiej firmy badawczej Frost & Sullivan. Firma została nagrodzona za wprowadzenie innowacyjnych systemów telematycznych oraz rozwiązań do zarządzania flotą.

Jak podkreślili przyznający nagrodę, TomTom Telematics został wyróżniony za „opracowanie zróżnicowanych rozwiązań”, które „zapewniają optymalną wydajność kierowcy i maksymalizują oszczędności kosztów operacyjnych dla klientów”.

Szczególne uznanie zyskały dwa rozwiązania TomTom Telematics: połączone usługi samochodowe dla firm leasingowych oraz wypożyczalni samochodów, a także niedawno odświeżony system zarządzania flotą WEBFLEET.

„Na sukces TomTom Telematics złożyło się wiele czynników – między innymi innowacyjne usługi oraz produkty, które charakteryzują się intuicyjnością i łatwością obsługi” – powiedział Sailesh Mohan, starszy analityk ds. badań w Frost & Sullivan.

„Otwarta, oparta na chmurze platforma telematyczna może stanowić podstawę wielu inteligentnych rozwiązań mobilnych i oferuje znaczące możliwości skalowania i dostosowywania. Dzięki ciągłemu zaangażowaniu w innowacyjność i niezawodność, firma bardzo dynamicznie rozwija się w europejskim przemyśle telematycznym”.

Usługi TomTom Telematics zapewniają właścicielom flot scentralizowany widok wszystkich danych dotyczących pojazdu. Rozwiązanie to sprawdza się w przypadku wielu branż – m.in. leasingu i wynajmu aut. Jednocześnie stanowią unikatową wartość dla kierowców, którym znacznie ułatwiają codzienną jazdę.

Nagradzając TomTom Telematics Frost & Sullivan docenił też ulepszone w tym roku rozwiązanie WEBFLEET, czyli platformę Software-as-a-Service (SaaS), umożliwiającą dostosowanie do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz za nowoczesną architekturę IT, dzięki czemu można jeszcze szybciej rozwijać funkcje platformy oraz powiązanych z nią aplikacji partnerskich.

„Cieszymy się, że zostaliśmy docenieni przez tak prestiżową organizację. Ciągły rozwój naszej platformy usługowej oraz inwestycje w poszerzenie gamy produktów wyróżniają nas pod względem możliwości zwiększenia wydajności i oszczędności dla właścicieli flot komercyjnych i dostawców usług samochodowych” - powiedział Thomas Schmidt, dyrektor zarządzający TomTom Telematics.

hubert.raczkowski