Motoryzacja » Samochody

Volvo On Call otrzymuje nowe funkcjonalności

Nabywcy samochodów segmentu premium zwracają coraz większą uwagę na najnowsze technologie i funkcje connectivity. Chcą mieć w swoim aucie dostęp do nowoczesnych funkcji, usług i aplikacji.

To w prosty sposób przekłada się na coraz większe zainteresowanie funkcją Volvo On Call, której popularność rośnie z każdym rokiem. W końcu obietnica ułatwiania życia klientów jest jedną z kluczowych zasad szwedzkiej marki.

Już teraz dzięki Volvo On Call można zdalnie wysłać adres do nawigacji ze swojego kalendarza spotkań, wyszukać najbliższą stację benzynową albo znaleźć swój pojazd na dużym parkingu. A to tylko nieliczne z wielu dostępnych funkcji.

– Rola aplikacji Volvo On Call znacznie się zmieniła. Na początku dawała możliwość zdalnego sterowania niektórymi funkcjami auta. Teraz stała się platformą dającą dostęp do wielu usług connected. Jesteśmy właśnie na progu rewolucji jaka czeka nas w sposobie dostarczania usług naszym klientom. Stale rozwijamy i powiększamy wachlarz usług oferowanych przez Volvo On Call. W niedalekiej przyszłości może okazać się, że aplikacja daje tyle cennych informacji i jest tak pomocna w codziennym życiu, że nie trzeba będzie mieć Volvo, aby była ona przydatna – powiedział Björn Annwall odpowiadający w Volvo Car Group za dział Global Consumer Experience.

JK PR