Dom » Nieruchomość

Więcej niż mieszkanie

Apartamentowce cieszą się coraz większym powodzeniem wśród nabywców mieszkań z rynku pierwotnego. Wysoki standard wykończenia lokalu, doskonałe materiały, wreszcie brak potrzeby przeprowadzania jakichkolwiek prac remontowych, czy nawet poprawek.

Jednak czy w tak eleganckim wnętrzu znajdzie się miejsce dla wszystkich przedmiotów, które są nam potrzebne? Na przykład dla kompletu opon zimowych?

Dobry deweloper zawsze dba o to, by oferowane przez niego apartamenty były jak najlepsze pod każdym względem. Liczy się zarówno jakość wykonania i użytych materiałów, jak i ergonomia oraz ogólnie pojęta funkcjonalność mieszkania, która ułatwia nam codzienne korzystanie z wszystkich jego udogodnień. Jednak tylko najlepsi deweloperzy pamiętają o wszystkich potrzebach swoich klientów. Jeśli naprawdę o nich dbają, myślą również o potrzebie magazynowania takich rzeczy, które w domu po prostu zawadzają.
Wychodząc na przeciw oczekiwaniom lokatorów szwedzka firma deweloperska Reinhold postanowiła do każdego miejsca w podziemnym garażu w nowej lokalizacji przy ul. Terenowej we Wrocławiu dodawać komórkę lokatorską. Gratis!

Dwa sezony w roku

Sezonowe zmiany pogody potrafią wprowadzić niemałe zamieszanie nie tylko do naszej garderoby. Narty, które dostarczają wspaniałej rozrywki podczas śnieżnej zimy, przez pozostałą część roku stają się niepotrzebne. Podobnie jak nieoceniony latem rower przeszkadza w zimie. A używane średnio dwa razy w roku walizki?
– Pilnie przyglądamy się potrzebom naszych klientów. Wielu z nich to osoby aktywne, nie tylko zawodowo – mówi Olga Karczewska, specjalistka marketingu firmy Reinhold – wiemy, że swój wolny czas spędzają czynnie. Nieopodal naszych apartamentów przy ulicy Terenowej znajduje sie sporo terenów zielonych, jest więc jasne, że jego lokatorzy będą z nich chętnie korzystać. Właśnie to skłoniło nas do dodawania do każdego wykupionego miejsca garażowego w tej lokalizacji komórki lokatorskiej. Przecież gdzieś trzeba trzymać rowery czy choćby hulajnogę dziecka! – kończy z uśmiechem.

Przydomowy magazynek

Komórka lokatorska może służyć do przechowywania także innych rzeczy, których nie używa się na co dzień, a które mogą okazać się przydatne w przyszłości. I nie chodzi tu tylko o drugi komplet opon samochodowych.
Niejedna pani domu ceni smak i jakość domowych przetworów znacznie wyżej niż choćby najlepszych dżemów dostępnych na rynku. Umieści je więc najchętniej w piwniczce, obok sezonowo używanych ubrań oraz sprzętu rekreacyjnego swego ukochanego dziecka.
Wyposażanie nowego mieszkania to zazwyczaj zakup nowego sprzętu audio-video, czy komputerowego. Warto jednak przy tym pamiętać, że większość producentów wymaga zachowania oryginalnych opakowań przez czas obowiązywania gwarancji. Są to przedmioty lekkie, ale zajmujące mnóstwo miejsca, wiec ich składowanie w domu jest nad wyraz uciążliwe.
Obok nich chętnie poczekają na weekend narzędzia zapalonego majsterkowicza. Wiertarka, pilarka, młotki i śrubokręty, przydatna często drabina, wreszcie puszki z farbami, lakierami i rozpuszczalnikiem – oto wyposażenie godne Adama Słodowego.
Reinhold daje komórki lokatorskie – usytuowane tuż przy podziemnym garażu –  w prezencie, nie pobierając przy tym żadnych dodatkowych opłat. I to liczy mu się na plus. Jeśli jednak mielibyśmy kupować mieszkanie gdzie indziej, weźmy pod uwagę dostępność tego praktycznego schowka oraz jego cenę. Samo mieszkanie to naprawdę nie wszystko!

happening