Firma » Reklama

Wielki Format Fotoarte – firma do druków specjalnych

Warszawska firma Fotoarte, po latach doświadczenia zdobytego na rynku fotograficznym, postanowiła wyjść naprzeciw swoim Klientom oraz oczekiwaniom rynku i rozszerzyć świadczone usługi o fotografię wielkoformatową, a także solwentowe wydruki wielkoformatowe.

Dzisiejsze oczekiwania i potrzeby rynku poligraficznego, to dążenie do coraz większej precyzji i najwyższej jakości druku. Klienci, zarówno instytucjonalni, jak i prywatni poszukują coraz nowszych rozwiązań oraz możliwości wyrażenie siebie i prezentacji swoich produktów czy projektów. – „Poczynione inwestycje i rozwój portfolio wykonywanych druków, pozwolą nam świadczyć usługi na najwyższym poziomie jakościowym, zarówno w temacie fotografii wielkoformatowej, jak i tradycyjnych wydruków wielkoformatowych. Nasze usługi chcemy świadczyć zarówno dla osób prywatnych, jak i Firm. Jako jedna z nielicznych firm w Polsce posiadamy nowoczesny park maszynowy umożliwiający naświetlanie i drukowanie zdjęcia na papierze fotograficznym o wymiarach nawet do 127 cm x 304,8 cm” – mówi Dariusz Moryc, Manager firmy Fotoarte.

Nowe usługi w firmie Fotoarte, to: zdjęcia wielkoformatowe, wydruki fotograficzne, foliowanie i naklejanie na piankę zdjęć wielkoformatowych oraz wydruki solwentowe. Oferowany pakiet druków idealnie sprawdzi się przy prezentacji  projektów developerskich, rozwiązań architektonicznych, kreacji reklamowych czy dekoracji wnętrz, samodzielnie wykonanymi fotografiami.

Najwyższą jakość wywołania w wielkim formacie umożliwia cyfrowa naświetlarka fotograficzna Océ Light Jet 430, którą posiada firma Fotoarte. Naświetla zarówno wysokiej jakości grafikę reklamową, jak też zdjęcia lotnicze, mapy czy klasyczną fotografię. Urządzenia te dedykowane są do procesu, w którym uzyskuje się fotograficznej jakości wielkoformatowe zdjęcia, grafiki reklamowe czy fotografie artystyczne. Maszyna naświetla w rozdzielczości pozornej 4000 dpi z prędkością dochodzącą nawet do 40m2 na godzinę. Oce LightJet 430 poprzez naświetlenie materiału fotograficznego bezpośrednio z pliku cyfrowego umożliwia uzyskanie zdjęć w wielkich formatach, nieporównywalnie taniej i szybciej niż przy zastosowaniu metod fotografii tradycyjnej. W Oce LightJet 430 obraz może być tworzony na materiałach fotograficznych refleksyjnych (papiery) i transparentnych (backlit) o szerokości do 127 cm. W laboratorium Fotoarte, do procesu fotografii wielkoformatowej, używane są tylko materiały Kodak Professional: papier Ultra Endura błyszczący, matowy i metaliczny oraz folie transparentne Duraclear i Duratrans.. Największe pojedyncze zdjęcie wywoływane przez firmę Fotoarte może mieć wymiary 127 cm x 304,8 cm.

Firma realizuje wydruki fotograficzne,  również na ploterze Epson Stylus Pro 9600, który pozwala tworzyć nowy standard wydruków fotograficznych w dużym i średnim formacie. To rewelacyjny ploter graficzny idealny do druków artystycznych, wydruków zdjęć i grafiki fotorealistycznej czy odbitek korektorskich o maksymalnej szerokości 112 cm. Maszyna daje możliwość wydruku na papierze Ilford błyszczącym, matowym, płótnie oraz papierze Fine Art.

Fotoarte w swojej ofercie świadczy również usługi, takie jak foliowanie i naklejanie na piankę wydruków fotograficznych. Laminator GBC 3064WF to maszyna, która pozwala na najbardziej rozpowszechnioną formę wykończenia fotografii. Pokryte folią zdjęcia czy materiały reklamowe nabierają sztywności, trwałości i jaskrawszych kolorów. Zdjęcia i wydruki wielkoformatowe można naklejać na piankę Kapaplast, płytę PCV i inne materiały o maksymalnej grubości do 1 cm i szerokości do 160 cm.

Portfolio świadczonych usług, to również wydruki solwentowe. Ploter solwentowy Oce SC6100 pozwala na druk wysokiej jakości grandformatowej grafiki reklamowej o szerokości do 264 centymetrów oraz o wysokiej rozdzielczości 720 x 720 dpi. SC6100, to ploter idealny do tworzenia trwałej grafiki zewnętrznej, opartej na atramentach solwentowych drukowanej zarówno na materiałach banerowych, siatkach, folii przeźroczystej i białej oraz folii One Way Visio.

Już dziś zrealizujesz wszystkie swoje pomysły i wydruki, dzięki Wielki Format Fotoarte – firmie do druków specjalnych.

Więcej informacji na: http://www.fotoarte.waw.pl/wielkiformat.php

Kontakt w sprawach PR: