Gospodarka » Żywność

Wiosenne oczyszczanie z kompozycjami ziołowymi marki Czas na Herbatę

Pierwsze promienie słońca są oznaką nadchodzącej wiosny. Wraz z nimi do życia budzi się przyroda oraz nasz zapał do zmian. Z pomocą przyjdą nam ziołowe propozycje oczyszczające - kompozycja „Oczyszczenie” oraz suszona pokrzywa marki Czas na Herbatę.

Ziołowa detoksykacja

Zima to dla naszego organizmu trudny okres. Brak świeżych, sezonowych warzyw i owoców, a także słabe nasłonecznienie odbijają się negatywnie zarówno na naszym samopoczuciu, jak i wyglądzie. Czujemy się zmęczeni, nasza skóra jest ziemistai niedotleniona, a paznokcie i włosy łamliwie. Aby to zmienić należy oczyścić swój organizm z toksyn. Detoksykację możemy przeprowadzić na wiele sposobów, jednak bez wątpienia najbezpieczniejsza będzie naturalna metoda ziołowa. Chodzi przecież o to, aby naturalnie pobudzić nasz metabolizm i w łagodny sposób usunąć z organizmu szkodliwe substancje.

Moc ziół znana jest w medycynie ludowej od dawna. Podążając za wiedzą naszych przodków, marka Czas na Herbatę stworzyła autorską kompozycję ziół „Oczyszczenie”, w skład której wchodzi koper, melisa, rumianek i jabłko. Koper i melisa działają wiatropędniei rozkurczowo, dzięki czemu łagodzą bóle brzucha towarzyszące wzdęciom. Flawonoidy zawarte w rumianku uregulują pracę jelit. Jabłko to owoc bogaty w polifenole, których właściwości chronią przed chorobami zapalnymi.  Odtruwająco i oczyszczająco na nasz organizm wpłynie również wszystkim znana pokrzywa, której suszone liście dostępne są w sklepach Czas na Herbatę. Zawarte w  niej związki oczyszczają układ trawienny i wspomagają wydalanie z organizmu szkodliwych substancji. Moc pokrzywy zauważymy  również na zewnątrz, bowiem poprawi ona wygląd naszej cery i paznokci, a włosom doda zdrowego blasku.

Sztuka zaparzania

Choć właściwości zdrowotne ziół znane są od wieków, to często nie zdajemy sobie sprawy, jak istotny jest proces ich zaparzania. Aby skutecznie wydobyć z nich to co najcenniejsze, warto stosować się do pewnych zasad.  W przypadku kompozycji „Oczyszczenie” do filiżanki wsypujemy łyżeczkę ziół, a następnie parzymy je pod przykryciem od 5 do 8 minutw wodzie o temperaturze 95 stopni Celsjusza. Osoby, które chcą wzmocnić się naparem z pokrzywy, powinny w tym celu wsypać do naczynia czubatą łyżeczkę suszu. Parzy się go w wodzie o temperaturze około 95 stopni Celsjusza przez 5 do 8 minut. Usuwanie toksyn z organizmu jest dobrym zwyczajem, który najlepiej przeprowadzić z początkiem wiosny. Aby wspomóc ten proces i szybciej pozbyć się szkodliwych związków chemicznychz organizmu, warto zaufać naturze.

Świetnie posłużą nam ku temu ziołowe kompozycje marki Czas na Herbatę, dostępne zarówno w sklepach stacjonarnych, jak w i sklepie internetowym na www.czasnaherbate.net.

Kompozycja ziołowa „Oczyszczenie” marki Czas na Herbatę ( op. 100g )

Cena: 6,90 zł/ 100 g

Suszone liście pokrzywy marki Czas na Herbatę (op. 50g)

Cena:  5,90 zł

Progressive to firma, która istnieje na rynku od 1997 r. i jest właścicielem marki CZAS NA HERBATĘ. Od początku swojej działalności specjalizuje się w imporcie, produkcji oraz sprzedaży herbat wysokogatunkowych, a także akcesoriów do jej parzenia i przechowywania. W ofercie znajdują się herbaty czarne, zielone, białe, czerwone, kwitnące, autorskie oraz kompozycje owocowe. W składzie herbat znajdują się wyłącznie składniki naturalne najwyższej jakości. Sprzedaż prowadzona jest za pośrednictwem sieci sklepów stacjonarnych w całej Polsce (23 sklepy firmowe i 71 sklepów franchisowych) oraz sklepu internetowego www.czasnaherbate.net. Firma posiada również sklep w Hiszpanii.

Progressive Agata Szurlej

ul. Sosnowiecka 5