Gospodarka » Żywność

Wódka Grey Goose ponownie doceniona

Grey Goose, marka wysokiej klasy wódki z portfolio Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o. została po raz kolejny wyróżniona przez prestiżowy amerykański The Luxury Institute, badający rynek dóbr luksusowych.

Tajemnica sukcesu
Kolejny raz wódka Grey Goose została doceniona za swój niepowtarzalny smak i wysoką jakość. Wyróżnienie, przyznawane corocznie przez The Luxury Institute - amerykański instytut monitorujący rynek dóbr luksusowych, wskazuje na  prestiż oraz niepowtarzalny styl nagradzanego produktu i jednocześnie wpływa na jego wysoką pozycję rynkową. Marki oceniane są na podstawie badań przeprowadzanych wśród najbogatszych mieszkańców USA.

Testy, którymi objęto konsumentów alkoholi z segmentu premium dotyczyły jakości, wyjątkowości i prestiżu ocenianych produktów. W rankingu znalazło się 15 najwyższej klasy wódek, m.in. Belvedere, Absolut, Chopin, Stolichnaya Elit oraz Wyborowa. Niekwestionowanym liderem wśród luksusowych trunków został Grey Goose. Konsumenci docenili wyraźny i gładki smak oraz  niepowtarzalną jakość trunku. The Luxury Institute, kierując się opinią badanych, wyróżniło wódkę Grey Goose po raz drugi z rzędu.
„To już kolejne zaszczytne wyróżnienie dla Grey Goose. Kilka lat temu, inny prestiżowy, amerykański instytut – The Beverage Institute, nadał wódce Grey Goose tytuł Najlepiej Smakującej Wódki na Świecie. Fakt, że nasza marka jest doceniana przez tak renomowane instytucje świadczy o najwyższej jakości i klasie produktu” – powiedziała Katarzyna Cąkała, Brand Manager marki Grey Goose.

The Luxury Institute
To niezależny, obiektywny instytut monitorujący amerykański rynek dóbr luksusowych. Badania, które prowadzone są wśród najbogatszych konsumentów, odzwierciedlają ich preferencje i upodobania. Wyróżnienie otrzymane przez The Luxury Institute wzmacnia wizerunek marki, podnosi prestiż produktu oraz sytuuje go w gronie najlepszych w swojej klasie.

Wyłącznym dystrybutorem w Polsce wódek Grey Goose Original, Grey Goose L’Orange i Grey Goose Le Citron jest Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.

Dossier

Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?

Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to, co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji - mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą, której używa  się do produkcji pysznych, regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie, czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji - mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym smaku, który dostarcza niezapomnianych wrażeń smakowych.

Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Anna Zając, Pegasus Public Relations, ul. Szańcowa 66, 01-458 Warszawa,
tel. (22) 877 22 18, e-mail: b.grzybek@pegasus.pl, a.zajac@pegasus.pl

Pegasus PR