Technologie » Komputery

Wspólna akcja Kaspersky Lab Polska i "Rzeczpospolitej"

Kaspersky Lab Polska, producent rozwiązań do ochrony danych, rozpoczął współpracę z "Rzeczpospolitą", najczęściej cytowaną gazetą w kraju, będącą jednym z liderów prasy codziennej w Polsce

Efektem współpracy jest dołączenie do gazety "Rzeczpospolita" płyty CD z programem Kaspersky Internet Security 2010 zapewniającym kompletną ochronę komputera. Program Kaspersky Internet Security 2010 dołączony do "Rzeczpospolitej" to w pełni funkcjonalna, 90-dniowa wersja. Wydanie gazety z płytą pojawi się w sprzedaży 16 listopada 2009 r.

Informacje o Kaspersky Internet Security 2010

Kaspersky Internet Security 2010 wykorzystuje wyróżniane nagrodami, unikatowe technologie zapewniające niezrównaną ochronę przed cyberprzestępcami i hakerami. Technologia firmy Kaspersky Lab zapewnia ochronę w czasie rzeczywistym przed około 30 000 zagrożeń, jakie pojawiają się każdego dnia, bez konieczności nieustannego pobierania uaktualnień. Filtrowanie adresów witryn WWW ostrzega użytkowników przed podejrzanymi stronami internetowymi, a technologia Bezpieczne Uruchamianie pozwala użytkownikom bezpiecznie uruchamiać i przeglądać podejrzane strony internetowe. Technologia Kaspersky Security Network, system wczesnego ostrzegania oparty na współpracy użytkowników, pozwala na identyfikowanie nowych szkodliwych programów, co w połączeniu z bogactwem metod prewencyjnych, takich jak udoskonalone mechanizmy analizy heurystycznej (behawioralnej) plików wykonywalnych i skryptów, daje kompletną ochronę przed współczesnymi zagrożeniami cyberprzestępczymi. Więcej informacji o produktach Kaspersky Lab z linii 2010 można znaleźć tutaj: http://www.kaspersky.pl/2010.

Informacje o "Rzeczpospolitej"

"Rzeczpospolita" to jeden z liderów prasy codziennej w Polsce. To najczęściej cytowana gazeta w naszym kraju, bez której nie wyobrażają sobie pracy ani szefowie firm, ani politycy, ani zwykli czytelnicy. "Rzeczpospolita" to gazeta informacyjna i specjalistyczna zarazem, poddająca analizie sprawy społeczno-polityczne, zjawiska kulturalne a także prawo i biznes. Więcej informacji o "Rzeczpospolitej" można znaleźć na stronie: www.rp.pl.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.