Technologie » Komputery

Wszechstronność we wszystkich kolorach czyli Konica Minolta magicolor 1680MF i magicolor 1690MF

Nowe, niewielkie i ciche urządzenia firmy Konica Minolta magicolor 1680MF i magicolor 1690MF to wszechstronni pomocnicy dla małych firm lub domowych biur.

Konica Minolta rozszerzyła swoją ofertę urządzeń przeznaczonych dla biur o dwa nowe modele – magicolor 1680MF i magicolor 1690MF. Są to wszechstronne urządzenia z funkcjami drukowania, kopiowania, skanowania, stworzone z myślą o małych firmach i domowych biurach. Oba nowe modele przystosowano do korzystania ze zróżnicowanych formatów i gramatur papieru. magicolor 1680MF to urządzenie typu 3 w 1, służące do drukowania, kopiowania i skanowania. Natomiast magicolor 1690MF posiada dodatkowo funkcję transmisji faksów i pełne możliwości pracy sieciowej. Użytkownicy realizujący większe zamówienia w dużych nakładach mogą wybrać wersję 1690MF-d z modułem druku dwustronnego lub wszechstronną magicolor 1690MF-dt z dodatkowym dolnym podajnikiem papieru.

Konica Minolta magicolor 1680MF i magicolor 1690MF to przede wszystkim duże możliwości. Przystosowanie urządzeń do zróżnicowanych nośników umożliwia korzystanie z papieru o gramaturze od 60 do 209 g/m2 oraz drukowanie na grubym papierze, etykietach i kopertach. Nowe drukarki magicolor z łatwością poradzą sobie z różnorodnymi zadaniami - druk prezentacji, etykietek, wizytówek, materiałów reklamowych. Dwustronnie zadrukowane dokumenty identyfikacyjne można kopiować na ten sam arkusz papieru, a dwa oddzielne przyciski do uruchamiania zadań kopiowania w kolorze i w czerni wpływają na obniżenie kosztów użytkowania.

Te zwarte urządzenia wielofunkcyjne zostały wyposażone w specjalne opcje ułatwiające skanowanie. Funkcja LinkMagic umożliwia skanowanie danych bezpośrednio do wybranego foldera w komputerze. Zeskanowane materiały można nie tylko bezpośrednio załączyć do wiadomości poczty elektronicznej, ale również generować nowe pliki ze skanami i otwierać odpowiednie aplikacje w komputerze użytkownika. Urządzenie magicolor 1690MF dodaje skany jako załączniki do wiadomości e-mail i zapewnia największą elastyczność dzięki dostępnej w standardzie funkcji faksowania. Automatyczny podajnik ułatwia kopiowanie, skanowanie i przesyłanie faksem wielostronicowych dokumentów.

Urządzenia magicolor 1680MF i magicolor 1690MF cechuje wysoka wydajność i jakość oraz niskie koszty użytkowania. Dzięki opracowanemu przez firmę Konica Minolta polimeryzowanemu tonerowi Simitri HD wszystkie wydruki odpowiadają najwyższym standardom jakości – najdrobniejsze szczegóły są precyzyjne i wyraźne, a kolory intensywne i trwałe. Niskie koszty codziennego użytkowania nowych urządzeń wielofunkcyjnych uzyskano dzięki zastosowaniu tonera Simitri HD, funkcji kopiowania w czerni oraz modułowi druku dwustronnego.Obsługa magicolor 1680MF i magicolor 1690MF jest łatwa i intuicyjna dzięki przyciskom niewymagającym objaśnień oraz dużemu, czytelnemu wyświetlaczowi. Małe rozmiary i cicha praca pozwalają na ustawienie tych urządzeń nawet na biurku. Użytkownicy docenią również łatwość wymiany materiałów eksploatacyjnych, ponieważ w obu urządzeniach tonery są dostępne od przodu.

Zużyte pojemniki z tonerem są objęte bezpłatnym programem „Clean Planet” firmy Konica Minolta, dzięki któremu w 99% zostaną poddane recyklingowi. Ten kompleksowy, globalny program ochrony środowiska obejmuje również innowacje techniczne ograniczające ujemny wpływ produktów firmy na środowisko naturalne. Utrwalanie za pomocą polimeryzowanego tonera Simitri HD odbywa się w dużo niższej temperaturze niż w przypadku standardowych tonerów, co znacznie obniża zużycie energii oraz ogranicza emisje dwutlenku węgla, dwutlenku azotu i dwutlenku siarki o 40%.

Modele Konica Minolta magicolor 1680MF i magicolor 1690MF objęte są 24 - miesięczną gwarancją. Można je nabyć w delegaturach terenowych Konica Minolta oraz u dystrybutorów firmy. Urządzenie magicolor 1680MF dostępne jest w cenie od 936 zł netto, a urządzenie magicolor 1690MF dostępne jest w cenie od 1180 zł netto (w wersji z dupleksem 1690MF-d w cenie 1500 zł netto).

Do swoich urządzeń Konica Minolta rekomenduje markowe papiery dostępne w ofercie firmy. Wszystkie oferowane nośniki zapewniają ekonomiczną pracę urządzeń oraz właściwą jakość wydruków. Papiery Konica Minolta to: 3 rodzaje papierów biurowych – Konica Minolta Standard, Konica Minolta Profi, Konica Minolta Original (format A3, A4, gramatura 80g/ m2), papiery Color Copy – stworzone specjalnie z myślą o kolorowym druku cyfrowym (format A3, A4, A3+, SRA3, szeroki zakres gramatur i powierzchni), papiery IQ Color – papiery kolorowe (format A3, A4, gramatura 80 i 160g/ m2), papiery ozdobne Top Style oraz papier banerowy Smart Line (format 1200x297 mm, gramatura 170 g/m2).

Effective Public Relations