Firma » Finanse

Wszystko o certyfikacie Rzetelna Firma

Cele firmy nakierowane na niezawodność, wysoką jakość oraz sprawność świadczenia przez nią usług są niewystarczające bez dodatkowego nastawienia na zdobywanie zaufania ze strony klientów, które zagwarantować może rzetelność wszystkich działań firmy.

Każdy przedsiębiorca, dla którego uczciwe prowadzenie działalności jest priorytetem, powinien dowiedzieć się jak starać się o certyfikat Rzetelnej Firmy poświadczający niefigurowanie w Krajowym Rejestrze Długów, a tym samym nieposiadanie żadnych niespłaconych zadłużeń wpisanych do bazy dłużników.

O certyfikat można ubiegać się poprzez wysłanie zgłoszenia na przykład na służącej do tego stronie zgloszenie.rzetelnafirma.pl lub wykonanie telefonu na podany na powyższej stronie numer. Uzyskanie certyfikatu wiąże się ze spełnieniem kilku wymagań; między innymi należy pozwolić Krajowemu Rejestrowi Długów na sprawdzenie płatniczej rzetelności firmy, przekazać dane osób decyzyjnych w firmie oraz informacje o osiągnięciach naszej działalności. Więcej szczegółów można znaleźć w regulaminie na stronie http://rzetelnafirma.pl/regulamin.

Certyfikat Rzetelna Firma daje wiele korzyści- między innymi zwiększa zaufanie ze strony klientów względem posiadającej go firmy, pozwala zyskać nowych kontrahentów przez zbudowanie pozytywnego wizerunku swojej działalności oraz zwiększyć jej prestiż. Certyfikat można również wykorzystać w celach marketingowych, na przykład zamieszczając informację o jego posiadaniu w internetowej reklamie.

Dzięki otrzymaniu certyfikatu w wersji zarówno elektronicznej jak i papierowej, można go wykorzystać jako wizytówkę rzetelności na stronie internetowej firmy oraz w jej siedzibie. Jednym z najważniejszych dla potencjalnych kontrahentów czynników decydujących o skorzystaniu z usług danej firmy jest jej wizerunek. Elementami pozytywnego obrazu firmy są uczciwość oraz rzetelność, dlatego certyfikat Rzetelna Firma będzie doskonałym elementem reprezentacyjnym dla każdej działalności.

Zobacz, jak wygląda przykładowy certyfikat Rzetelna Firma

JoannaS