Kultura, sztuka » Muzyka

Za konsolą Bacardi B – Live 2008-2009

Za konsolą  Bacardi B – Live 2008-2009
Po raz drugi Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o. stwarza młodym, zdolnym twórcom szansę na zaistnienie w świecie dj`ingu. Jeżeli miksowanie muzyki jest Twoją pasją, a największym marzeniem zagranie na prestiżowej imprezie, weź udział w Konkursie i zostań Dj’em Bacardi B-Live.

Dlaczego dj’ing…
Konkurs „Zostań Dj’em Bacardi B-Live” jest jednym z największych ogólnopolskich konkursów dla Dj’ów, który stwarza wielu początkującym artystom szansę na zaistnienie w środowisku profesjonalistów. Zwycięzca Konkursu, oprócz atrakcyjnych nagród rzeczowych, ma szansę na rozpoczęcie ogólnopolskiej kariery – wspieranej od początku przez markę Bacardi. Laureat tytułu Dj`a Bacardi B-Live 2008/2009 będzie promowany podczas przyszłorocznej edycji imprez z cyklu Bacardi B-Live, zarówno w kraju, jak i za granicą.

Zasady Konkursu
Konkurs składa się z trzech etapów. Pierwszym z nich jest selekcja nadesłanych setów demo przez jury. Uczestnicy przesyłają swoje sety drogą pocztową na adres: Sentence s.c., skr. poczt. 92, ul. Puławska 166, 00-976 Warszawa 13, z dopiskiem „KONKURS DJ”, bądź zamieszczają je na stronie internetowej www.blive.pl. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 10.X.2008. Spośród otrzymanych setów jurorzy wybiorą dziewięć najciekawszych kompozycji, a ich autorzy wystąpią na żywo na półfinałowych imprezach Bacardi B-Live. Na każdej imprezie zagra trzech DJ’ów. Najlepsi spośród nich zmierzą się w wielkim finale, który odbędzie się na przełomie lutego i marca 2009 w Warszawie. Na laureatów Konkursu czekają atrakcyjne nagrody rzeczowe - profesjonalny sprzęt dla Dj`ów marki Pioneer.
Zwycięzca Konkursu otrzymuje mikser DJM-700 oraz 2 CD playery CDJ-800mk2 a także kontrakt dj`ski na wszystkie imprezy Bacardi B-Live 2009/2010, wydanie setu muzycznego jako CD insertu w Dj Magazine (prestiżowym piśmie o tematyce klubowej), oraz promocję w serwisie www.blive.pl.
Zdobywca II miejsca otrzyma Mixer DJM-400, zaś laureat III miejsca - Efektor EFX-500. Na wszystkich finalistów czekają także profesjonalne słuchawki HDJ-1000. Fundatorem nagród w Konkursie jest  firma DSV Trading S.A – Główny Dystrybutor marki Pioneer w Polsce.

Pod okiem najlepszych
Nad przebiegiem konkursu czuwać będzie sześcioosobowe jury. W jego składzie znajdą się wybitni polscy Dj`e: Angelo Mike, Jacek Sienkiewicz, DJ Peres, Dj Prorok, Dj Bartes oraz Dj Lux (ubiegłoroczny zwycięzca konkursu dla Dj’ów Bacardi B-Live). Jurorzy oceniać będą nie tylko dobór repertuaru i umiejętności techniczne, ale także kontakt z publicznością, spontaniczność i oryginalność.
Wszystkich pasjonatów miksowania dźwięków, otwartych na nowe wyzwania Bacardi-Martini Polska serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w Konkursie i walki o tytuł Dj`a Bacardi B-Live 2008/2009!

Regulamin Konkursu „Zostań DJ’em Bacardi B – Live 2008/2009” jest dostępny na stronie www.blive.pl.

Patronami medialnymi Bacardi B-Live 2008/2009 są Dj Magazine, Radio Eska, MTV oraz portale ftb.pl i houserka.pl. Za oprawę medialną Bacardi B-Live 2008/2009 oraz Konkursu dla Dj'ów odpowiada Agencja Pegasus Public Relations. Za organizację Konkursu dla Dj`ów odpowiada Agencja Sentence s.c.

Pioneer
Pioneer to marka-ikona w światku DJskim. Od ponad 10 lat kreuje standardy w dziedzinie mikserów i CD playerów Dj`skich, które obecne są w każdym, szanującym się klubie w każdym zakątku świata. Niepowtarzalny design produktów, ich najwyższa jakość a przede wszystkim zaawansowanie technologiczne, wyprzedzające konkurencję, sprawiły, że flagowe produkty CDJ-1000mk3 i DJM-800 znajdują się w ‘riderze’ technicznym wszystkich Dj`skich gwiazd całego globu. Produkty Pro DJ Pioneer są rekomendowane przez takich artystów jak Eric Morillo, Sander Kleinenberg, James Zabiela, Roger Sanchez, Coldcut i wielu, wielu innych.

Bacardi B-Live
Bacardi B-Live to międzynarodowy projekt zamkniętych imprez, wykorzystujący klubowe klimaty, promujący dobrą muzykę i pełen pozytywnych emocji styl życia. Cykl eventów kierowany jest do osób między 18 a 30 rokiem życia, dla których spędzanie czasu na imprezach jest szczególnie ważne a clubbing jest synonimem dobrze spędzonych chwil. Bacardi B-Live to przede wszystkim wspaniała zabawa, swobodna atmosfera, klubowa muzyka, mnóstwo emocji, dynamizm i pozytywna energia. To ciekawe miejsca, gdzie spotykają się osoby lubiące rozrywkę w gronie przyjaciół, komunikatywne, młode i wolne duchem.

Grupa Bacardi-Martini
Producent i dystrybutor luksusowych alkoholi, na rynku polskim obecny od 14 lat. Zajmuje czołową pozycję w corocznym rankingu największych producentów i dystrybutorów alkoholi na świecie. Są to przede wszystkim rumy Bacardi, wermuty Martini, Martini Asti, Dewar's Whisky, Bombay Sapphire Gin, Otard Cognac, Grey Goose Vodka, Eristoff Vodka, Tequila Camino Real oraz drinki Bacardi Breezer. Grupa Bacardi-Martini powstała w 1993 roku w wyniku połączenia dwóch firm, z których każda osiągnęła już wcześniej światową renomę - Bacardi Ltd. oraz Martini & Rossi.

Bacardi
Bacardi jest jedną z najbardziej znanych marek z portfolio Grupy Bacardi-Martini. Bacardi to nazwa zastrzeżona dla najprzedniejszych destylatów z trzciny cukrowej - rumów. Bacardi  jest obecnie liderem na rynku rumów, od dłuższego czasu jedną z najlepiej sprzedających się marek alkoholowych na świecie. Bacardi sprzedawany jest w 180 krajach. Bacardi to rum, który cechuje  wysoka jakość, tradycja, oryginalność i wyśmienity smak. Markę stworzył Don Facundo Bacardi, w 1862 roku. Gładki, lekki, biały rum stał się prawdziwym hitem. Jest podstawą najpopularniejszych na świecie i ulubionych drinków konsumentów - Bacardi z Colą Original Cuba Libre (Bacardi, cola i limonka) oraz Bacardi Mojito The Original i Bacardi Daiquiri.

Wyłącznym dystrybutorem rumu Bacardi w Polsce jest Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.

Kontakt prasowy:
Anna Zając, Beata Grzybek, Pegasus Public Relations, ul. Zgrupowania „Żmija” 12, 01-875 Warszawa, tel. (22) 877 22 18, e-mail: a.zajac@pegasus.pl, b.grzybek@pegasus.pl.

Pegasus PR