Technologie » AGD - RTV

Zakupy w wersji 3D

Zakupy w Internecie od początku były lekkie i łatwe, a stają się również przyjemne. Coraz przyjemniejsze. Dziś można już mieć niemal wszystko, w ogóle nie wychodząc z domu i nie tracąc czasu na bieganie po oddalonych od siebie sklepach.
Do porównywania cen, by kupić najtaniej, lepsze od nóg okazują się ręce operujące na klawiaturze. Teraz w jedno miejsce – na ekran komputera, tabletu czy smartfonu – trafia pełna dostępna oferta. To zupełnie nowa jakość zachowań konsumentów wymagająca też radykalnie innego podejścia producentów.

Sytuacja ta dotyczy także rynku AGD, na którym działa Amica. Kuchnię, pralkę, lodówkę czy inny sprzęt można sobie obejrzeć we własnych czterech kątach, a nawet w dowolnym miejscu, gdy tylko przyjdzie taka ochota. Zdjęcia produktów zamieszcza każdy sklep internetowy. Amica poszła jeszcze dalej. Na swojej stronie internetowej pokazuje urządzenia w wersji przestrzennej – 3D. Można na nie patrzyć z każdej strony, obracać, zaglądać do środka i analizować szczegóły. To istotna przewaga, bo nawet tradycyjne sklepy nie zawsze dają taką możliwość.

Dzięki technologii 3D można się dobrze przyjrzeć istotnym elementom sprzętu, na które Amica zwraca szczególną uwagę klientów. Można również zajrzeć do jego wnętrza i obejrzeć innowacyjne rozwiązania, dzięki którym urządzenie według producenta zasługuje na uwagę.

Żeby nie pozostawać tylko w świecie wirtualnym, ale zrobić krok w stronę spełnienia marzeń, weźmy na pierwszy ogień grupę produktów, z których Amica jest szczególnie dumna – sprzęt grzejny. Wersje 3D dotyczą zarówno tradycyjnych kuchni wolnostojących, jak i modeli do zabudowy, w tym również najbardziej atrakcyjnych nowości – wielokrotnie nagradzanych piekarników Integra Smart.

Parowy piekarnik do zabudowy Integra Smart EBI 713 94 steam można obracać o 360 stopni, i to nawet w trybie pełnoekranowym, jakby się oglądało panoramiczny film. Zarówno cały front, jak i boki oraz tył widać dokładnie dzięki funkcji zoom. Ponadto Amica w przypadku tego urządzenia zwraca uwagę na sześć punktów, jakie z pewnością będą miały znaczenie dla wygody przyszłego użytkownika. Pierwszym i najważniejszym jest interaktywny ekran z duszą smarfona oraz jego niespotykane dotąd w tego typu sprzęcie funkcje – cyfrowy pokaz zdjęć oraz multimedialna książka kucharska. Dalej – nowoczesna konstrukcja drzwi, zwiększona do 66 litrów pojemność komory piekarnika oraz 3 poziomy prowadnic teleskopowych. W sumie w 3D można obejrzeć aż 10 modeli z linii Integra, a także piekarniki dostępne w ofercie Amiki.

Podobnie jest z pozostałym sprzętem grzejnym, preferowanym przez zwolenników tradycyjnych rozwiązań, czyli kuchniami wolnostojącymi. Tu w prezentacji 3D można obejrzeć aż 15 modeli z różnych linii produktowych. Amica udostępnia w wersji przestrzennej także swoje kuchnie do zabudowy. Tutaj dla internautów atrakcje mogą okazać się jeszcze większe ze względu na zróżnicowanie płyt grzejnych. Na swoim komputerze można więc zobaczyć ze wszystkich stron kuchnie do zabudowy z płytą gazową, płytą gazową na szkle oraz płytą ceramiczną, przy czym dominuje najbardziej technologicznie zaawansowana linia Integra. Oprócz tych kategorii sprzętu z prezentacji 3D na stronie Amiki można skorzystać również w odniesieniu do urządzeń chłodniczych, pralek i zmywarek, a także nowoczesnych okapów kominowych czy wyspowych i oczywiście kuchenek mikrofalowych.

Amica
WIĘCEJ INFORMACJI Z FIRMY AMICA WRONKI S.A. (PRESS BOX)

newss.pl