Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

19 536 uczestników na 5. edycji targów Ekocuda!

182 wystawców, prawie 20 tys. uczestników – tak można podsumować jubileuszową 5. edycję pierwszych i największych w Polsce targów kosmetyków naturalnych Ekocuda.

Po raz pierwszy targi odbyły się w wyjątkowej lokalizacji na warszawskiej Pradze, w Centrum Praskim Koneser, gdzie swoje produkty prezentowali polscy i zagraniczni producenci.  Na wiernych miłośników eko czekała niespodzianka w postaci urodzinowego tortu. Ten wielki sukces to potwierdzenie, że zwrot ku temu co naturalne nie jest chwilową modą, ale świadomym wyborem coraz większej grupy Polaków.

Ekocuda łączą producentów z konsumentami, dystrybutorów z potencjalnymi partnerami biznesowymi. Dają przestrzeń do poznania oferty rynku kosmetyków naturalnych, nowych marek, innowacyjnych produktów w jednym miejscu. Powstały z prywatnej potrzeby organizatorki targów do tego, by produkty dostępne online można było przetestować i powąchać na żywo, sięgając po porady ekspertów jednocześnie. Osiem edycji w całym kraju zakończonych sukcesem potwierdza, że zapotrzebowanie na targi w takiej formule jest duże, a Ekocuda rosną w siłę docierając do kolejnych polskich miast.

- Wprowadzając na mapę wydarzeń stolicy Ekocuda nie sądziłam, że dwa lata później będę świętowała 5. urodziny z 19 536 miłośnikami kosmetyków naturalnych. Cieszę się, że tym co robię pomagam innym w propagowaniu zdrowego stylu życia, którego częścią jest sięganie po kosmetyki inspirowane naturą. – mówi Zuzanna Mierzejewska, właścicielka marki Ekocuda i organizatorka targów. Dodaje: Ten sukces to efekt pracy całego zespołu, a także pasji i zaangażowania wystawców. Uczestnicy bardzo doceniają pomysłowość
i dopracowanie estetyczne stoisk, otwartość na rozmowy ekspertów, wymianę opinii
i doświadczeń wśród uczestników. Ekocuda to coś więcej niż targi, to przestrzeń do integracji fanów kosmetyków naturalnych.

Pęd życia, a także coraz głośniejsza debata o zanieczyszczeniach i destrukcyjnym wpływie człowieka na środowisko, sprawiają, że dzisiaj często szukamy powrotu do natury – chcemy być bliżej niej i żyć z nią w zgodzie. Zmienia się nasza świadomość społeczna, a wraz z nią rośnie zainteresowanie produktami o przemyślanych składach. Co ważne, wybór kosmetyków naturalnych to wynik potrzeby, a nie zasobności portfela, ponieważ z szerokiej gamy produktów można wybrać kosmetyki na każdą kieszeń. Ekocuda zrzeszają zarówno znane, jak i niszowe marki kosmetyków naturalnych, dla  których troska o dobro środowiska i zdrowie klientów są jednymi z najważniejszych aspektów firmowej misji i wizji.

Jedną z marek, która od samego początku uczestniczy w Ekocudach i jednocześnie wspiera ich rozwój, jest polska marka kosmetyków mineralnych - Annabelle Minerals – sponsor wydarzenia.

Partnerem strategicznym 5. Edycji Ekocudów w Warszawie była kawiarnia Nancy Lee.

Goście w wydarzeniu mogli wziąć udział bezpłatnie.

PATRONI MEDIALNI:

Radio ESKA, TrustedCosmetics.pl, Ekologia.pl, joga-joga.pl, napieknewlosy.pl, Naturalnie!,
N jak natura, Piggy PEG, PINK MINK Studio, Natalia Siwiec / Nathsiw, Biokurier.pl, WIZAZ.pl, Co Jest Grane24, Women’s Health, Naturalnie z pudełka, Inspirantka, Ulica ekologiczna, Czytamy etykiety kosmetyków, Wirtualne kosmetyki, Egaga.pl, Moja Harmonia Życia,
Yoga & Ayurveda, Magazyn Kosmetyki, Dobra Mama, magazyn E!stilo, Vmag, Ekotropiciel.pl, Babskie Sprawy, Poradnik Zdrowie, Kliknij w zdrowie, Zdrowa Lista Zakupów, Lejdis, Naturalna Bogini, Radio Kampus, Pakamera.pl, Crazywomengohealthy.pl, Example.pl, Ekostyle, magazyn OHME.

www.ekocuda.com
www.facebook.com/ekocudacom