Dom » Wnętrza
3 kroki do idealnego piekarnika 27 sierpnia 2019
Zdrowie na talerzu
- Opcja 100% Pary wydobywa z przygotowywanych potraw pełnię smaków i aromatów oraz umożliwia zachowanie pełni ich walorów odżywczych, witamin i minerałów. Podczas przyrządzania posiłku temperatura w piekarniku nie przekracza 100°C, a żywność nie traci wagi ani nie wysycha, zachowując naturalną, soczystą konsystencję. Ta opcja najlepiej sprawdza się podczas przygotowywania jaj, ryb na parze, filetów drobiowych, warzyw, ryżu i produktów zbożowych.
Połączenie pary wodnej i elementów grzewczych to gwarancja złocistej i chrupiącej skórki oraz soczystego wnętrza potrawy. Podczas obróbki termicznej w temperaturze 140°C-220°C, przy użyciu pary wodnej i elementów grzewczych, potrawy zachowują pierwotną wagę, a ich przyrządzenie odbywa się szybciej i przy mniejszym zużyciu oleju lub tłuszczu, niż w przypadku konwencjonalnych metod. Opcja ta doskonale sprawdza się przy pieczeniu ryb (tuszki/filety; duża ilość pary), drobiu i chleba (średnia ilość pary) oraz biszkoptów, tart i mięsa (mała ilość pary).
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Idealnie upieczone!
Dostępne na rynku piekarniki Whirlpool z technologią 6. Zmysł wyposażone są również w funkcje, takie jak: grill – dzięki której możemy zapiekać warzywa, grillować steki i przyrumieniać pieczywo, turbo grill – odpowiednia do pieczenia dużych kawałków mięsa oraz pieczenie konwekcyjne – idealne do pieczenia mięsa oraz ciast z nadzieniem. W uzyskaniu idealnego wypieczenia pomoże także czteropunktowa termosonda Multisense Probe, dzięki której można być pewnym, że potrawa ma idealną konsystencję. To już koniec zgadywania czy wspaniale zarumienione ciasto jest w środku dopieczone i gotowe do wyjęcia. Termosonda Multisense Probe została specjalnie zaprojektowana do stosowania z różnymi rodzajami potraw i naczyń. Przewód sondy jest usztywniony i nie wymaga dodatkowego podparcia, dlatego może być stosowany również do monitorowania temperatury substancji płynnych. Wystarczy umieścić termosondę Multisense Probe w przyrządzanej potrawie (nawet, jeśli jest to ciasto lub chleb), by uzyskać pomiar temperatury w czterech różnych punktach. Odczyty z sondy przesyłane są do piekarnika, który odpowiednio dostosowuje temperaturę i czas, gwarantując za każdym razem najwyższą jakość wypieku. Termosonda posiada usztywnioną konstrukcję, dlatego można umieszczać ją także w płynach. Funkcje piekarników z technologią 6. Zmysł polecają również profesjonaliści:W czasie warsztatów kulinarnych od piekarników wymagamy dużo, dlatego technologia 6. Zmysł, która zapewnia, że urządzenie samo dobierze odpowiednie parametry, m.in. temperaturę i czas pieczenia, jest dla nas tak ważna. Nie zapominajmy też o funkcjach specjalnych. Moje ulubione to gotowanie maxi do pieczenia dużych kawałków mięs i wyrastanie ciasta (na pizzę, chleb etc.).
Na raz dla całej rodziny
Planowanie dań dla kilku osób może być bardzo wymagające, szczególnie kiedy posiłek składa się z kilku pieczonych elementów, a nam zależy, aby podane jedzenie było nie tylko smaczne, ale i ciepłe. Na pomoc przychodzi funkcja Cook4, która pozwala konsumentom na przyrządzenie do czterech dań jednocześnie bez obawy, że dojdzie do wymieszania się smaków i aromatów poszczególnych potraw. Element grzewczy o dużej mocy, współpracując z systemem obiegu powietrza, równomiernie nagrzewa komorę piekarnika i zapewnia ciągłą cyrkulację powietrza, co gwarantuje perfekcyjne rezultaty pieczenia oraz znaczną oszczędność czasu i energii. Funkcja pozwala na dostosowanie procesu pieczenia dzięki jednej z opcji: Cook4 Menu, Cook4 Pizza, Cook4 Ciastka lub Cook4 Tarty. Potrawy można umieszczać w piekarniku i wyjmować z niego w tym samym czasie. Interfejs sugeruje użytkownikowi najbardziej odpowiednią półkę dla poszczególnych dań, podczas gdy udoskonalony obieg powietrza i mocniejszy silnik wentylatora gwarantują optymalne efekty pieczenia, zapobiegają mieszaniu się smaków i aromatów, a także oszczędzają czas i energię.
Nadesłał:
38PR
|
Komentarze (0)