Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

3 pomysły na dania jednogarnkowe z Vegetą Natur

3 pomysły na dania jednogarnkowe z Vegetą Natur
Zobacz więcej zdjęć »
Dania jednogarnkowe to doskonały pomysł na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny.

Wystarczy połączyć kilka składników, aby przygotować sycący posiłek. Kluczem do nadania im idealnego smaku będą właściwe przyprawy. Vegeta Natur zagwarantuje pyszny smak potraw.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Dania jednogarnkowe mają wielu zwolenników. Pozwalają w niezwykle prosty i szybki sposób przygotować wiele najróżniejszych potraw, zarówno mięsnych, jak i warzywnych. Dzięki nim z łatwością wykorzystasz znajdujące się w lodówce produkty i stworzysz ciekawe potrawy, które zasmakują wszystkim domownikom. Początek jesieni to również świetny czas na włączenie do swojego menu świeżych warzyw, np. papryki czy dyni.

Nadaj potrawom charakter z Vegetą Natur

Dzięki swobodnemu łączeniu różnych produktów, z łatwością odkryjesz nowe smaki i wyczarujesz niezwykłe potrawy. W taki sposób przygotujesz też lubiane przez wszystkich dania jednogarnkowe. Wystarczy dodać kilka składników, aby po chwili otrzymać pyszny obiad. Fasolka po bretońsku, leczo czy zupa krem to pomysły na posiłki, które przyrządzisz bez konieczności spędzania wielu godzin w kuchni i brudzenia dużej ilości naczyń. Bogaty wybór wysokiej jakości przypraw inspirowanych naturą przyda się podczas przygotowywania najróżniejszych potraw. Idealnie sprawdzą się produkty marki Vegeta Natur kostki rosołowe, przyprawa w płynie bez glutaminianu sodu, a także mieszanki przypraw Vegeta Natur. To atrakcyjne produkty bez wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników i konserwantów, które podkreślą smak każdego dania.

Zainspiruj się pomysłami od Vegety Natur!

1. Ciecierzyca z mięsem mielonym i warzywami

Składniki:

  • 300 g mielonego mięsa drobiowego lub wołowego
  • 3 łyżeczki Vegety Natur do mięsa mielonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 przecier pomidorowy Podravka
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 marchewka
  • 300 ml rosołu wołowego z kostką wołową Vegeta Natur
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka Vegety Natur w płynie
  • garść kolendry

Sposób przygotowania:

W garnku na łyżce oliwy zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i posiekane ząbki czosnku. Dodaj mielone mięso, dopraw Vegetą Natur do mięsa mielonego i dobrze podsmaż. Kostkę wołową Vegeta Natur rozpuść w 300 ml wody. Gotuj. Do usmażonego mięsa dodaj pokrojoną w plasterki marchewkę, ciecierzycę, kukurydzę, przecier pomidorowy zalej gorącym bulionem. Przykryj i duś na małym ogniu około 20 min. Przypraw Vegetą Natur w płynie. Gotuj na małym ogniu kolejne 20 minut. Przed podaniem obficie posyp kolendrą.

2. Pyszna zupa krem z dyni

Składniki:

  • 1 mała dynia
  • 2 ziemniaki
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • około 1 litr bulionu warzywnego Vegeta Natur
  • Vegeta Natur w płynie bez glutaminianu sodu
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • pestki dyni
  • nasiona granatu (opcjonalnie)
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Dynię, ziemniaki i cebulę obierz, pokrój w kostkę i przełóż do garnka. Zalej przygotowanym wcześniej bulionem warzywnym Vegeta Natur i zagotuj. Duś na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną. Dodaj ząbek czosnku i zblenduj na krem. Dopraw do smaku czarnym pieprzem, gałką muszkatołową i przyprawą Vegeta Natur w płynie. Przed podaniem udekoruj pestkami dyni, nasionami granatu i posyp posiekaną natką.

3. Zapiekanka ziemniaczana z brokułami

Składniki:

  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 mały brokuł
  • 1 mała pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Vegeta Natur do pieczonych warzyw
  • 200 g boczku w kostce
  • żółty ser
  • pieprz
  • 5 łyżek oliwy
  • Opcjonalnie: listki świeżej bazylii, pieczywo

Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Brokuł podziel na małe części. Dodaj nieobrane ząbki czosnku oraz kawałki boczku. Przypraw Vegetą Natur do pieczonych warzyw oraz pieprzem. Dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj. Warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj przez ok. 40 minut. Posyp startym serem. Zapiekaj jeszcze 10 minut. Udekoruj listkami bazylii i serwuj, np. z pieczywem.                                                      

Więcej produktów Vegeta Natur oraz inspirujących przepisów znaleźć można na stronie: www.vegeta.pl.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

RedNacz

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »