Firma » Bankowość

3 proc. na koncie oszczędnościowym dla posiadaczy Konta Jakże Osobistego Alior Banku

3 proc. na koncie oszczędnościowym dla posiadaczy  Konta Jakże Osobistego Alior Banku
Posiadacze Konta Jakże Osobistego w Alior Banku do 30 czerwca 2018 r. będą mogli korzystać z oprocentowania wynoszącego 3 proc. na koncie oszczędnościowym.

Z oprocentowania 3 proc. (w skali roku) będą mogli skorzystać wszyscy posiadacze Konta Jakże Osobistego, którzy spośród dostępnych korzyści związanych z posiadanym rachunkiem wybrali: Wyższe oprocentowanie na koncie oszczędnościowym.

Wyższa stawka obowiązuje dla kwoty do 20 tys. Powyżej tej kwoty środki oprocentowane są obecnie według standardowej stawki wynoszącej 0,96 proc. w skali roku (WIBID1M - 0,5 p.p.).

Posiadacze Konta Jakże Osobistego, którzy nie mają jeszcze konta oszczędnościowego, mogą otworzyć je w systemie bankowości internetowej i mobilnej oraz za pośrednictwem infolinii. Aby korzystać z oprocentowania 3 proc. wystarczy w systemie bankowości internetowej, mobilnej lub w placówce wybrać korzyść do konta: Wyższe oprocentowanie na koncie oszczędnościowym. Tej korzyści nie można łączyć z obowiązującą obecnie promocją Konta Lokacyjnego.

Konto Jakże Osobiste to spersonalizowany rachunek bankowy, który pozwala wybierać związane z nim korzyści. Każdy posiadacz Konta Jakże Osobistego tworzy i modyfikuje je osobiście, w zależności od swoich bieżących potrzeb i sytuacji. Klienci mogą wybierać spośród 9 korzyści - usług i funkcjonalności przygotowanych na podstawie wyniku szerokich  badań i konsultacji z  klientami. Są to: bezpłatne wypłaty z bankomatów w Polsce, bankomatów za granicą (w obu przypadkach korzyści obejmują wszystkie karty wydane do rachunku), pakiet bezpłatnych przelewów natychmiastowych (do 5 miesięcznie). Klienci mogą również skorzystać z wyższego oprocentowania na koncie oszczędnościowym czy limitu w rachunku bez odsetek przez 10 dni. W zakres benefitów wchodzi również zwrot za płatności zbliżeniowe telefonem (z użyciem Android Pay, technologii HCE oraz usługi BLIK) oraz uczestnictwo w programie lojalnościowym Mastercard Priceless Specials, umożliwiającym zbieranie punktów i wymienianie ich na nagrody. Bezpieczeństwo zapewni ubezpieczenie w podróży za granicą oraz pomoc w nagłych przypadkach, czyli pakiet assistance obejmujący ubezpieczenie samochodowe, medyczne i domowe.

Bank nie pobiera opłaty za dwie korzyści wybrane przez posiadacza konta, natomiast każda kolejna kosztuje jedynie 3,5 zł miesięcznie.

UPR