Zdrowie » Uroda

4 sztuczki, które zrobią z Ciebie szefa kuchni

4 sztuczki, które zrobią z Ciebie szefa kuchni
Zobacz więcej zdjęć »
Mężczyźni zdominowali zawód szefa kuchni i świetnie radzą sobie, kierując najlepszymi restauracjami świata. Dlaczego zatem ustępują pola kobietom w codziennym gotowaniu?

Mężczyźni zdominowali zawód szefa kuchni i świetnie radzą sobie, kierując najlepszymi restauracjami świata. Dlaczego zatem ustępują pola kobietom w codziennym gotowaniu? Wydaje się, że to z powodu niechęci do spędzania godzin w kuchni, ucieczki przed rutyną i przekonania, że nie można zaimponować codziennym obiadem. Tymczasem wystarczy przestrzegać kilku prostych zasad, żeby domowe gotowanie było równie satysfakcjonujące jak prowadzenie profesjonalnej kuchni.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Po pierwsze: twardo trzymaj się zasad

Twoje doświadczenie w kuchni sprowadza się do jedzenia? Gotuj zgodnie z przepisami, gdzie składniki i przyprawy są odpowiednio dobrane, a sposób przygotowania to instrukcja – wystarczy połączyć poszczególne elementy i gotowe!

Po drugie: walcz na noże

Noże powinny być nie tylko ostre, ale też pewnie leżeć w dłoni. Na początek wystarczy nóż szefa kuchni i nożyk do drobnych prac kuchennych. Jeżeli do tej pory używałeś najtańszych ostrzy, to od razu zauważysz różnicę. A dodatkowo zyskasz wizerunek prawdziwego szefa kuchni.

Po trzecie: graj na czas

Kuchenny minutnik, stoper w komórce czy zwykły zegarek – sam zdecyduj, którego używać. Najważniejsze, żebyś kontrolował czas. To ważne, gdy gotujesz, smażysz, pieczesz. Dzięki temu już nigdy jajko na miękko nie będzie za twarde, a makaron al dente – rozgotowany.

Po czwarte: bądź Bondem w kuchni

Wykorzystuj gadżety -  zainwestuj w robota kuchennego lub przynajmniej blender. Dzieki nim dużo szybciej wykonasz podstawowe czynności, a na stół, zamiast zwykłej zupy, podasz aksamitny krem.

– „Wolnowary”, „parownice”, „blendery” – brzmi strasznie, a to sprzymierzeńcy facetów podkreśla Łukasz Figielski, redaktor miesięcznika „Logo”. W najnowszym numerze opracowaliśmy zestawienie sprzętów kuchennych, na które warto zwrócić uwagę, bo zwyczajnie ułatwiają one pracę w kuchni  – dodaje Figielski.

W numerze także:

·         wywiad z Robertem Lewandowskim – o męskości i stylu,

·         rozmowa z Kamilem Grosickim – o piłce, szacunku i planach na przyszłość,

·         sporty ekstremalne – skialpinizm, freediving i downhill.

 

„Logo” to lifestyle’owy miesięcznik dla mężczyzn, którzy dbają o wygląd, uprawiają sport, interesują się nowościami i cenią produkty dobrej jakości. Jako jedyny na rynku zawiera obszerne działy poświęcone męskiej modzie i zasadom stylu. Znajdziemy w nim rubryki poświęcone modzie, gadżetom, nowym technologiom, sportowi, motoryzacji, pielęgnacji, kuchni i alkoholom.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

j.melon@neuron.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »