Firma » Biznes

5 najważniejszych zalet wieszaków na ubrania

Komu zależy na jak najlepszym przechowywaniu ubrań prędzej czy później sięgnie po wieszaki na ubrania. Lista ich zalet może być dłuższa, ale zdecydowaliśmy się wybrać te najistotniejsze zwłaszcza dla sklepów odzieżowych.

Ekskluzywny butik, tani sklep odzieżowy, gustowna garderoba, czy domowa szafa na ubrania. Co łączy wszystkie wymienione miejsca? W każdym z nich znajdziemy wieszaki na ubrania. To najlepiej świadczy o ich praktyczności i przydatności. Okazują się niezbędnym elementem wyposażenia sklepu odzieżowego lub naszych mieszkań.

1. Koniec z pomiętymi ubraniami
To najmocniejszy punkt solidnych wieszaków na odzież. Ciuchy wiszą swobodnie, więc nie zachodzi konieczność ich składania. Tym samym wykluczone jest ryzyko tworzenia się jakichkolwiek wgnieceń. Najdrobniejszy detal jak właśnie pomięty fragment materiału może wpłynąć na niekorzystną decyzję klienta. Wystarczy tylko zadbać o równomierne rozłożenie ubrania przy zakładaniu na wieszak odzieżowy.

2. Brak konieczności składania
Czy ktoś lubi tę czynność? Na liście przyjemności zajmuje odległą pozycję i z pewnością posiada niewielu entuzjastów. Na szczęście są niezawodne wieszaki odzieżowe - kilka prostych i szybkich ruchów powoduje, że ubranie jest gotowe do przechowania. To nieoceniona oszczędność czasu dla każdego sprzedawcy w sklepie odzieżowym.

3. Łatwiejszy przegląd odzieży

Znalezienie konkretnego ubrania nie może być łatwiejsze. Sprawne przesunięcie ciuchów znajdujących się na wieszakach i już można wyłuskać interesującą bluzkę lub odzież wierzchnią. Możliwość szybkiego przejrzenia dostępnych ubrań, zdecydowanie skróci czas ich wybierania. Pomagają w tym zwłaszcza wieszaki obrotowe.

4. Estetyczny wygląd ubrań

Nawet najpiękniej ułożone ubrania nie będą wyglądały tak samo atrakcyjnie, jak na wieszaku. A przynajmniej nie tak długo. Szybkie poszukiwanie właściwego rozmiaru czy koloru i już misternie układana kostka przestaje być równa i wymaga poprawy. Co innego ciuchy na wieszakach, te są zawsze nienaganne i gotowe do skorzystania z nich. Wieszak na spodnie, wieszak na bluzki, wieszak na kurtki, powstały żeby najlepiej prezentować konkretny rodzaj ubrań.

5. Więcej miejsca na regale lub stenderze

Każdemu zależy na przechowaniu jak największej ilości odzieży. Wieszaki pomagają we właściwym zorganizowaniu przestrzeni na regale odzieżowym lub stenderze. Tam gdzie panuje porządek, tam uda się wygospodarować więcej miejsca. Dlatego warto zwrócić uwagę na wieszaki z poprzeczką, przez którą można przewiesić dodatkowe ubranie.

ABM11