Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

A MORZE… GDAŃSK! – wakacyjna akcja sieci Grano Hotels

Popularna wśród turystów sieć Grano Hotels przygotowała specjalny pakiet wakacyjnych atrakcji dla gości w swoich czterech obiektach w Gdańsku. W ramach akcji „A MORZE... GDAŃSK!” pomyślano o bogatym wachlarzu wydarzeń i rozrywek dla singli, par, a także rodzin z dziećmi.

Wśród nich jest przedszkole zapewniające 8-godzinną opiekę dla najmłodszych, animacje, warsztaty kulinarne i barmańskie, degustacje win i festiwal pizzy, a także rejsy turystyczne na zabytkowych galarach czy wycieczki z przewodnikiem po Stolicy Pomorza. Większość atrakcji sieć Grano zapewnia bezpłatnie.

Oferta wakacyjna Grano Hotels dotyczy czterech obiektów sieci zlokalizowanych w Gdańsku, tj. Hotelu Grano, Hotelu Number One, Grano Apartments Old Town i Grano Apartments Nowa Motława. Większość atrakcji dostępna jest bezpłatnie w ramach wykupionego pobytu, a część dodatkowo płatna, przy czym goście każdego z obiektów mogą korzystać ze wszystkich przygotowanych atrakcji.

Wśród najciekawszych propozycji są A MORZE… PRZEDSZKOLE! ze specjalną przestrzenią dedykowaną dla dzieci, w której codziennie zapewnioną będą one miały nawet 8 godzin zabawy pod opieką profesjonalnych animatorek. Warto wspomnieć również o różnego rodzaju warsztatach, w tym kulinarnych dla całej rodziny oraz warsztatach barmańskich czy degustacji wina, podczas której będzie można zgłębić sekrety sztuki sommelierskiej. Na uwagę zasługują również propozycje udziału w festiwalu pizzy czy w wielkim grillowaniu, podczas których będzie można stworzyć własną pizzę, skosztować wielu grillowych przysmaków i przede wszystkim w słonecznej atmosferze spędzić czas z najbliższymi. Nie zabraknie również różnego rodzaju wodnych szaleństw, zarówno na hotelowych basenach w wydaniu dla dzieci, jak i bardziej sportowego aquaaerobiku dla dorosłych. O formę będzie można zadbać podczas sesji jogi, na kajakach czy przejażdżkach rowerowych lub treningach nordic walking. W ofercie wakacyjnej Grano Hotels są też bardziej klasyczne wycieczki z przewodnikiem po Gdańsku i relaksujące rejsy turystyczne na pokładzie repliki zabytkowej polskiej łodzi typu Galar.

A MORZE... NAD MORZE! Turyści kochają Gdańsk za wiele rzeczy. Fantastyczna lokalizacja jest jedną z nich. Ogromną zaletą położenia miasta jest to, ze z jego centrum w zaledwie kilka minut można dostać się na plażę. W tym roku podczas pobytu w obydwu hotelach sieci Grano Hotels jest to jeszcze bardziej ułatwione, dzięki darmowym transferom nad morze. Transfery na plażę Stogi odbywają się 3 razy dziennie w dwie strony - z i do obydwu hoteli.

Na koniec warto wspomnieć o wycieczkach fakultatywnych, które pozwolą zwiedzić najciekawsze okolice Trójmiasta w tym Sztutowo i Malbork.

Więcej informacji nt. Morza atrakcji w ramach wakacyjnej oferty A MORZE... GDAŃSK! sieci Grano Hotels znaleźć można na stronie:

***

Grano Hotels to sieć hotelowa utworzona w 2019 roku przez City Apart Management, spółkę zarządzającą Hotelem Number One oraz kompleksem Nowa Motława. Do obiektów marki należą zlokalizowane na Wyspie Spichrzów: Hotel Number by Grano, Grano Apartments (wcześniej Nowa Motława) oraz Hotel Grano. Obiekty sieci Grano Hotels charakteryzuje ponadprzeciętny standard i wysoka jakość wykonywanych usług. Każdy z nich posiada nowoczesne wyposażenie i został zaprojektowany w oryginalnym stylu, z ciekawymi rozwiązaniami łączącymi intrygujący design i funkcjonalność. Nazwa sieci (grano, czyli po włosku ziarno) nawiązuje do bogatej historii Wyspy Spichrzów, która obfitowała w spichlerze magazynujące wysokojakościowe zboże.

mskala@tauber.com.pl