Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

A MORZE...JESIEŃ W GDAŃSKU? Sieć Grano Hotels zaprasza do swoich obiektów w sercu Trójmiasta

Jesień to idealny czas, by zadbać o ciało i duszę. Dlatego sieć Grano Hotels przygotowała pakiet specjalnych atrakcji w swoich czterech obiektach w Gdańsku, dzięki którym żadna osoba planująca urlop nad morzem we wrześniu lub w październiku nie będzie się nudzić.

W ramach akcji „A MORZE...JESIEŃ W GDAŃSKU” pomyślano o bogatym wachlarzu wydarzeń i rozrywek. Wśród nich są m.in. praktyka jogi i treningi aqua aerobiku, wyprawy nordic walking, różnorodne warsztaty, a także wycieczki z Przewodnikiem oraz rejsy po Motławie.

Jesienna oferta Grano Hotels dotyczy czterech obiektów sieci zlokalizowanych w Gdańsku, tj. Hotelu Grano, Hotelu Number One, Grano Apartments Old Town i Grano Apartments Nowa Motława. Większość atrakcji dostępna jest bezpłatnie w ramach wykupionego pobytu, a część za dodatkową opłatą, przy czym goście każdego z obiektów mogą korzystać ze wszystkich przygotowanych atrakcji.

Wśród najciekawszych propozycji są różnego rodzaju treningi i aktywności sportowe, w tym praktyka jogi, piesze wyprawy nordic walking,  aqua aerobik,  nauka pływania, a nawet lekcje tańca. Warto wspomnieć również o różnego rodzaju warsztatach, w tym zajęciach kulinarnych, barmańskich, konsultacjach z dietetykiem czy z kosmetologiem oraz oryginalnych warsztatach z neuroterapuetą. W jesiennym programie rozrywek sieci Grano Hotels nie zabraknie również wieczorów bingo, a także degustacji wina i whisky. Kulinarne doznania zapewnią znakomite, hotelowe restauracje, w których odbywać się będzie włoska biesiada i wielkie grillowanie.  Na gości sieci Grano Hotels czekają też bardziej klasyczne wycieczki z przewodnikiem po Gdańsku i relaksujące rejsy turystyczne po Motławie na pokładzie repliki zabytkowej polskiej łodzi typu Galar.

A MORZE... NAD MORZE? Turyści kochają Gdańsk za wiele rzeczy. Fantastyczna lokalizacja jest jedną z nich. Ogromną zaletą położenia miasta jest to, ze z jego centrum w zaledwie kilka minut można dostać się na plażę. Tej jesieni podczas pobytu w hotelach sieci Grano Hotels będzie to jeszcze łatwiejsze, dzięki transferom na plażę Stogi. Bezpłatny transport obejmie również ZOO i Pomnik Obrońców Wybrzeża na Westerplatte. Na koniec warto wspomnieć o wycieczkach fakultatywnych, które pozwolą zwiedzić najciekawsze okolice Trójmiasta, w tym Sztutowo i Malbork.

Więcej informacji nt. morza atrakcji w ramach jesiennej oferty ”A MORZE...JESIEŃ W GDAŃSKU!” sieci Grano Hotels znaleźć można na stronie: www.granohotels.pl/grano-hotels/a-morze-jesien-w-gdansku

***

Grano Hotels to sieć hotelowa utworzona w 2019 roku przez City Apart Management, spółkę zarządzającą Hotelem Number One oraz kompleksem Nowa Motława. Do obiektów marki należą zlokalizowane na Wyspie Spichrzów: Hotel Number by Grano, Grano Apartments (wcześniej Nowa Motława) oraz Hotel Grano. Obiekty sieci Grano Hotels charakteryzuje ponadprzeciętny standard i wysoka jakość wykonywanych usług. Każdy z nich posiada nowoczesne wyposażenie i został zaprojektowany w oryginalnym stylu, z ciekawymi rozwiązaniami łączącymi intrygujący design i funkcjonalność. Nazwa sieci (grano, czyli po włosku ziarno) nawiązuje do bogatej historii Wyspy Spichrzów, która obfitowała w spichlerze magazynujące wysokojakościowe zboże.

mskala@tauber.com.pl