Firma » Biura

Adgar Poland powiększa Brain Embassy.

Od lipca 2017 Brain Embassy, nowoczesna przestrzeń do pracy mieszcząca się w Adgar Park West, będzie oferować korporacjom, małym i średnim firmom, startupom i freelancerom łącznie ponad 3 tys. mkw. Za koncepcję architektoniczną nowej części odpowiada biuro projektowe mode:lina™.

„Zwiększające się oczekiwania firm, szybko zmieniające się wymagania rynku i samych pracowników oraz rozwój nowych technologii spowodowały, że zmiany w sposobie pracy nabierają coraz większej dynamiki. Dzisiaj firmy, które chcą odnieść sukces koncentrują się na współpracy, innowacji i budowaniu zaangażowania. I potrzebują do tego odpowiednich warunków. Dlatego zdecydowaliśmy się na stworzenie Brain Embassy, które jest przykładem biura przyszłości, zaprojektowanego w oparciu o najnowsze, światowe trendy" - mówi Adam Lis, Head of Growth Brain Embassy.

Brain Embassy w budynku Adgar Park West rozpoczęło swoją działalność w czerwcu ubiegłego roku. Jest pierwszym biurem co-creatingowym, zaprojektowanym w oparciu o najnowsze tendencje w tworzeniu przestrzeni, które wspierają naturalne powstawanie społeczności, twórczą współpracę między jej członkami oraz rozwój innowacyjnych pomysłów. Różnorodność zaaranżowanych miejsc do pracy zachęca do ruchu i kreatywności, a płynne przenikanie się stref, dedykowanych spotkaniom w nieformalnej atmosferze, tworzy miejsce, które w pełni zaspokaja potrzeby pracowników i stwarza im możliwości do wydajnej pracy.

„Projektując Brain Embassy liczyliśmy na sukces. Dzisiaj, po niespełna roku działalności, wypełnienie naszej przestrzeni sięga 70%. Dlatego zdecydowaliśmy się zwiększyć powierzchnię w obecnej lokalizacji z 1,7 tys. mkw. do 3 tys. mkw. Oficjalne otwarcie nastąpi na początku lipca, ale już teraz umożliwiamy zainteresowanym oglądanie nowo powstającej części i rezerwację powierzchni biurowych" - dodaje Adam Lis.

Nowo otwierana część Brain Embassy to blisko 1300 mkw na których znajdą się m.in.:

• Otwarta przestrzeń typu open space o powierzchni blisko 450 m.kw.,
  • 28 biur, które pomieszczą od 3 do 20 osób,
  • 3 sale do spotkań w mniejszym gronie - od 2 do 8 osób,
  • Event Space, który w zależności od potrzeb może zostać podzielony na 3 sale konferencyjne, które łącznie mogą pomieścić w komfortowych warunkach w 120 osób,
  • Duża, w pełni wyposażona kuchnia ze stanowiskami do gotowania,
  • 2 pokoje do relaksu - Nap Room i Meditation Room.

Za koncepcję architektoniczną, projekt i wyposażenie wnętrz odpowiada studio mode:linaTM  - zdobywcy m.in. nagrody Finest Interior Award 2016:contract w kategorii Najlepsze Wnętrze Biurowe, oraz marka Kinnarps - lider wysokiej jakości rozwiązań biurowych w Europie.

Więcej informacji na temat nowej części jak i rezerwacji nowych powierzchni biurowych można uzyskać pod numerem telefonu +48 609 607 655, lub pod adresem mailowym: BEinformed@adgar.pl

Sugarfree Communications